/ foto: dan, Arhiva
21/03/2023 u 07:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oprezno vozite, putevi su mokri i klizavi

Iz AMS-a su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po pretežno suvim putevima, a u zonama gdje su mokri zbog kiše neophodna je oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS). vožnju.

Iz AMS-a su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Saobraćaj je u prekidu za sva vozila na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina.

Zbog radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 Rožaje – Spiljani obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do 11,30 i od 13,30 do 16,30 sati.

Saobraćaj na magistralnom putu M-2 Podgorica-Bioče, zbog izgradnje Bulevara Vilija Branta promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguće su povremene obustave ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta, saobraća se naizmjenično.

Saobraćaj na magistralnom putu M-1 na dinoci Debeli Brijeg-Meljine, u mjestu Sutorina, od osam do 17 sati biće promijenjen sa dvosmjernog u jednosmjerni zbog sanacije potpornog zida.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U Budvi, na dionici od Prijevora do Lastve Grbaljske, zbog radova na regionalnom vodovodu, promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a potpuno je obustavljen od deset do 14 sati osim nedjelje.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt, a autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.

Trajekt ne saobraća od 22 sata do šest sati ujutro.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Iz AMSCG su podsjetili da je, od 15. novembra do 1. aprila, upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili, na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 01:42