/ Фото: Архива, Дан
08/12/2021 u 09:07 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар први пут финансира занатлије

Укупно опредијељена средства за пројекте по овом програму износе 20.000 еура

Комисија за расподјелу средстава по Програму за подршку развоја занаства у општини Бар донијела је одлуку о одобравању средстава за подршку развоја занаства за 2021. годину по завршеном Јавном конкурсу.

Укупно опредијељена средства за пројекте по овом Програму износе 20.000 еура.

Средства за реализацију бизнис планова за развој занатске дјелтности добили су Златко Чикић за бизнис план производње сувенира-употребних предмета од маслиновог дрвета, Вернеса Хасанагић са планом унапређења пословања шивењем производа са традиционалним мотивима и услуге дораде са традиционалним мотивима, затим Виолета Инић за производњу сувенира од шкољки, док је за производњу домћих пецива подршку добила Исидора Костић са д.о.о. “Бутик 33”.

Са свим добитницима на конкурсу уговоре ће потписати предсједник Општине Душан Раичевић.

Циљеви овог програма су развој друштвене свијести о значају занатства и унапређење знања и вјештина у тој области, унапређење пословног амбијента и економске и туристичке понуде али и мотивација младих и незапослених који би изразили креативност и стекли економску независност кроз занатство, те у коначном повећање броја занатлија али и нових радних мјеста у Бару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:22