Панорама Петровца / - Драган Стојановић
09/11/2021 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Будва помогла изградњу новог блока Дома старих у Петровцу

Нови Дом за старе и болесне у Петровцу има 16 соба за прихват 34 пациjента, кухињу, трпезариjу, дневну собу и просториjе за медицинско особље коjе ће у њему боравити

Изградња новог обjекта за смjештаj болесних и старих лица при самостану Свети Вид у Петровцу започела jе 2019. године, а радови напредуjу темпом коjи зависи искључиво од донациjа. Општина Будва jе у изградњу обjекта до сада уложила око 130 хиљада еура, претходно га ослободивши плаћања комуналиjа.

Општина Будва jе на почетку дала велики допринос за реализациjу овог проjекта коjи се дуго планирао и чекао. Након коначног добиjања грађевинске дозволе и ослобођања од плаћања комуналиjа локална самоуправа jе донирала и грађевински материjал у вриjедности од 100 хиљада еура и у овоj години буџетом опредиjелила око 30 хиљада еура за браварске радове и столариjу.

– Веома смо захвални на свим досадашњим донациjама, посебно Општини Будва коjоj остављамо ово здање за многа покољења. Од финансиjске помоћи поменула бих донациjу Бискупске конференциjе Америке у вриjедности од 80 хиљада еура, затим донациjу Бискупске конференциjе Италиjе у вриjедности 180 хиљада еура, jедна приватна фирма нам jе донирала комплетне водоводне циjеви, захвални смо и на донациjи Ротари клуба Будва, али свима осталима коjи на било коjи начин помажу нашем сестринству – истакла jе Дрита Каjтази, главна часна сестра и настоjатељица овог самостана.

Нови Дом за старе и болесне у Петровцу има 16 соба за прихват 34 пациjента, кухињу, трпезариjу, дневну собу и просториjе за медицинско особље коjе ће у њему боравити.​

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:15