/ -Фото: Архива
19/02/2022 u 11:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Никшић: Радуловић заслужује улицу у нашем граду

Овај пјесник заслужује да му се наша заједница одужи за сву љубав коју јој је пружио, казао је Ковачевић

Локална самоуправа Никшића је у потпуности расположена да уважи иницијатив да једна од улица у граду под Требјесом понесе име великог дјечијег пјесника Драгана Радуловића, саопштио је први човјек никшићке општине Марко Ковачевић. 

- Драган Радуловић заслужује да му се наша заједница одужи за сву љубав коју јој је пружио- навео је он. 

Подсјетимо, новинар и политиколог из Никшића Никола Kанкараш покренуо је онлајн петицију да једна улица у Никшићу понесе име чувеног пјесника.

- Kроз свој дугогодишњи пјеснички и телевизијски ангажман, пронио је славу Никшића и Црне Горе, а задужио је генерације својим дјелом. Двадесет година од смрти Драгана Радуловића додатни је повод да се Никшић одужи свом суграђанину, онако како је то учинила и Подгорица- казао је Канкараш раније за портал Оногошт. 

Радуловић је добио улицу у Подгорици, гдје је и преминуо, а у главном граду је отворен и вртић који носи његово име.

Радуловић је објавио преко двадесет књига за дјецу и одрасле. Уређивао је телевизијске емисије за најмлађе, лист "Слово", организовао музичке и књижевне фестивале за дјецу и омладину.

Осим књижевним и телевизијским радом, бавио се фотографијом и сликарством. Био је уредник неколико часописа за најмлађе, иницијатор и водитељ бројних музичких и других фестивала за дјецу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:08