foto: CG news / - FOTO: CG NEWS
10/06/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Тиват угостила најбоље ученике, Комненовић: Наши ђаци су једни од најбољих у Боки

Он је додао да локална управа ствара услове да неки од њих могу да допринесу развоју града у будућности

Општина Тиват уприличила је данас свечани пријем за најбоље ученике града, добитнике дипломе „ЛУЧА“, признања за Ђака генерације и добитнике награда на државним и међународним такмичењима.

Борка Мршуља, секретарка Секретаријата за друштвене дјелатности је поздрављајући присутне на почетку свечаности истакла да је привилегија бити у друштву младих људи који препознају значај образовања јер је оно један од стубова развоја појединца и друштва уопште:

 - Ви се налазите на једној од важнијих животних прекретница и доњете одлуке ће дефинисати ваш даљи пут. Желим вам срећу у одабиру ваше будуће професије, да се у њој пронађете и да наставите да нижете успјехе као и до сада. Пред вама је овај озбиљан задатак, али и један од љепших периода живота и желим вам да у њему уживате. Честитам и родитељима, наставницима и професорим јер је ово и њихов успјех. Наш задатак је да створимо претпоставке да се млади, успјешни људи врате у наш град , донесу научена знања и да сви заједно допринесемо да у њему буде љепше и боље, поручила је Мршуља.

Поздрављајући једну од најталентованијих генерација тиватских школа предсједник Општине Жељко Комненовић је најприје цитирао Алберта Ајнштаја рекавши да је образовање оно што запамтимо кад све оно што смо учили у школи заборавимо.

 - Тиват је град који је у посљедње вријеме доживио драстичне промјене али град нису улице, зграде, чак ни инфраструктура, већ људи, а будућност града чине они најталентованији међу њима и они су данас овдје.  Наши ђаци су увјек били једни од најбољих у Боки. Они су славу града проњели далеко, до компаније Гоогле, разних министарстава, клиничких и универзитетских центара у земљи и свијету а несумњиво да ће многи из ове генерације исто бити тако успјешни, казао је Комненовић.

Он је додао да локална управа ствара услове да неки од њих могу да допринесу развоју града у будућности .

 - Општина Тиват је само у прошлој години уложила преко 20.000 еура за подршку институцијама образовања. Али то није довољно јер објекти образовања су у очајном стању. Радује чињеница што већ данас завршава тендер за изградњу новог школског објекта и вртића и музичке школе у Радовићима за који је Влада ЦГ издвојила 4.500.000 еура. Тако ће коначно и Радовићи, у којем је 1776. отворена најстарија школа на народном језику у нашим крајевима, добити нови школски објекат. Надамо се да ћемо успјети да се изборимо за локацију нове основне школе у Тивту које ће се изградити, како очекујемо, на Жупи. Настављамо борбу да наша дјеца добију пристојне услове за образовање и просперитет чиме ће се обезбједити напредак нашем граду, поручио је Комненовић.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Потпредсједник Општине Горан Божовић, који је уручио награде добитницима дипломе „Луча“ из основних школа,  истакао је да су ови ђаци најбољи у својој генерацији и имају разлога да буду задовољни и поносни.

 - Од вашег избора наставка образовања у многоме зависи ваше задовољство у животу, зато будите пажљиви у томе. Општина је водила рачуна о овом тренутку и успјела недавно да увећа новчани износ за носиоце дипломе Луча и за ђаке генерације 100 посто и за постигнића за одређена такмичења од 100 до 200 посто. Посјетићу да матуранти средње школе, носиоци Луче, имају право на општинску стипендију од 100 еура ако редовно упишу факултет. Нећете ви због ових новчаних награда бити бољи ђаци али је ово начин да вам одамо признање за успјех и да вас симболично наградимо. Желим вам да и даље постижете изванредне успјехе у образовању јер се исплати улагати у знање, рекао је Божовић.

У име награђених основаца захвалио се ђак генерације ОШ Драго Миловић - Никола Корсић.

 - Девет дивних година је прошло а као да смо јуче кретали у први разред. Тада је школа за нас била нешто ново и необично али сви су нас лијепо дочекали и били пуни подршке. Сада се налазимо на још једној раскрсници живота. Иако нам се путеви раздвајају надамо се да ћемо сви и даље бити дијеца. Зато храбро напријед и вјерујте у себе. Част ми је што сам био ученик ове школе и у име ђака се захваљујем свим професорима који нас нису учили не само предвиђено градиво, већ и важне животне лекције како би смо били не само добри ђаци него и бољи људи. наставницима и осталом особљу и храбро иду у даљи живот - нагласио је он.

Стеван Јашовић, ђак генерације СМШ Младост се захвалио у име награђених средњошколаца, свим наставницима и друговима.

 - Заједно смо прошли задње четири године и морамо се поносити цјелокупним радом то протекле године су нарочито захтјевале велику флескибилност и рекао би да смо у томе успјели . Надам се да их нећемо заборавити колико год наши путеви били различити .Поздрављам успјех Љиљане Гривић чији беспрекоран рад треба да буде узор свим генерацијама као и Радоша Марковића који је са нама био заједно у школи једно вријеме. То су ствари које су мени битне. Сигуран сам да у сваком од вас има особа доживљаја и прича о којима желите нешто рећи и о којима би сте причали са заносом и љубављуони нам дају правац и чине нас бољим људима и те успомене је обо заиста вриједно и шта треба чувати током цијелог живота, закључио је он.

(CG news)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 15:24