Реализована кампања подизање свијести о превенцији од шумских пожара / - фото: МУП
26/05/2021 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Организована кампања – подизање свиjести о превенциjи шумских пожара

У ту сврху у сарадњи са службама заштите и спашавања општина организовани су инфо дани у Колашину и на Цетињу - 25. маjа, Подгорици, Даниловграду и Тузима - 26. маjа, казали су из МУП-а

Подручна jединица за заштиту и спашавање за териториjу Главног града Подгорица, Приjестонице Цетиње и општина Даниловград, Колашин и Тузи - Директората за заштиту и спашавање jе у склопу реализациjе Плана припрема за љетњу туристичку сезону, организовала кампању подизања свиjести грађана о превенциjи и заштити од пожара, саопштено је из МУП-а.

– У ту сврху у сарадњи са службама заштите и спашавања општина организовани су инфо дани у Колашину и на Цетињу - 25. маjа, Подгорици, Даниловграду и Тузима - 26. маjа. Грађанима су диjељени флаjери ШУМСКИ ПОЖАРИ – БЕЗБJЕДНОСНА УПУТСТВА, разговарано jе са њима о значаjу заштите шума од пожара, као и превентивним мjерама коjе треба сваки грађанин да спроводи како би сачували шумско богатство, а тиме и животну средину – навели су у саопштењу.

У наведеним општинама подиjељено jе око 1000 флаjера у коjима су прецизно наведене мjере и активности коjе превентивно треба да спроводе грађани како не би дошло до пожара, али и мjере коjе се предузимаjу када до пожара дође, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:46