/ - FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
09/02/2022 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Организују појачан надзора клима на тржишту уређаја

Одржан је састанак Тржишне инспекције и представника Министарства капиталних инвестиција

У Тржишној инспекцији је одржан састанак са представницима Дирекције за имплементацију политике енергетске ефикасности, Министарства капиталних инвестиција, поводом организовања појачаног надзора клима на тржишту уређаја са аспекта енергетске ефикасности и еко дизајна.

- На састанку се говорило о чињеници да се на тржиште Црне Горе још стављају у промет неинверторски (on/off) клима уређаји, који нису усаглашени са техничким захтјевима прописаним Правилником о техничким захтјевима еко дизајна за уређаје за климатизацију и собне вентилаторе и Правилником о енергетској ефикасности уређаја за климатизацију- наводе у саопштењу.

Закључено је да је неопходно прирпемити чек листе и друга неопходна упуства за прорачуне одређених параметара, како би  инспектори бити ефикаснији приликом надзора.

- С тим у вези, уз преглед докумената који прате производ, и то техничке спецификације и ознаке енергетске ефикасности, вршиће се преглед техничке документације у складу са прописаним техничким захтјевима- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 23:03