/ - Фото: Омбудсман
08/11/2021 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осуда дискриминаторних и крајње увредљивих изјава упућених посланици

У Црној Гори већ дуже вријеме жене на јавним функцијама и друге чији је ангажман препознат у јавности, мета су бруталних напада, најчешће у онлајн простору и жртве су родних стереотипа

Уколико су вјеродостојне објаве и коментари  на  Twitteru и другим друштвеним мрежама, институција Заштитника осуђује дискриминаторне, сексистичке и крајње увредљиве изјаве које су упућене посланици Драгињи Вуксановић Станковић.

-Нарочито забрињава, ако се испостави тачним, да иза ових најприземнијих вулгарних објава стоје припадници политичких партија, од којих би морали очекивати да буду промотери демократије, људских права и владавине права, на нивоу општих принципа. У Црној Гори већ дуже вријеме жене на јавним функцијама и друге чији је ангажман препознат у јавности, мета су бруталних напада, најчешће у онлајн простору и жртве су родних стереотипа, предрасуда и различитих мизогиних дискредитација- наводе у саопштењу.

Додају: "Заштитник посебно очекује солидарност жена из политичког и јавног дискурса које ће на недвосмислен начин осудити ове појаве. Овакви и слични неприхватљиви инциденти заслужују и осуду најшире јавности, без обзира на политичку и другу припадност или било које лично својство, јер црногорско друштво мора доказати да стоји иза опредјељења о нултој толеранцији свих видова насиља према женама". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:43