30/01/2023 u 12:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvoren Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: Uloženo preko 250.000 eura

U renoviranje i opremanje Centra uloženo je preko 250.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz državnog budžeta i jedan manji iznos iz donacija

Presijecanjem vrpce ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić,direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović i doktroka Sonja Nejkov ozvaničili su početak rada Centra za fizikalnu medicine i rehabilitaciju (CFMR) Kliničkog centra Crne Gore nakon njegovog renoviranja.

U renoviranje i opremanje Centra uloženo je preko 250.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz državnog budžeta i jedan manji iznos iz donacija.

image
FOTO: KCCG

- Posebnu važnost obnavljanje ovog segmenta naše najveće zdravstvene ustanove ima ako se zna u kakvim uslovima su do sada radili zaposleni i naši građani dobijali zdravstvene usluge iz ove oblasti, s obzirom Centar do danas praktično bio na istom nivou iz davnih sedamdesetih prošlog vijeka, kada je otvoren objekat Kliničkog centra- kazao je ministar Šćekić i zahvalio se zaposlenima CFMR što su uz, kako je rekao, velike napore, u takvim uslovima radili i pružali građanima potrebne zdravstvene usluge. On se, takođe zahvalio i menadžmentu KCCG-a, na čelu sa dr Radulović i dr Terzićem, “na realizaciji ovog, kao i drugih brojnih infrastrukturnih i tehnoloških projekata koje su inicirali”.

image
FOTO: KCCG

- Zatekli su brojne probleme u ustanovi kojom rukovode, koje rešavaju sistematično i planski i zahvaljujući njihovom posvećenom i požrtvovanom radu rezultati i napredak su vidljivi u svim oblastima, kazao je minister Šćekić.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović je kazala da je raduje što je Klinički centar Crne Gore postao mjesto koje nas, kako je navela “učestalo okuplja najpohvalnijim povodima i dobrim vijestima za zdravstveni sistem”.

- Dugo smo čekali i dočekali da naše kolege dobiju kvalitetan i dostojan prostor za svokodnevni rad, a naši pacijenti savremen i udoban prostor, za sprovodjenje fizikalne terapije i rehabilitacije, kazala je direktorica CFMR Sonja Nejkov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:35