Otvorena laboratorija u Bijelom Polju / - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
27/02/2024 u 13:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorena rekonstruisana laboratorija u OB Bijelo Polje vrijedna 700 hiljada eura

Ministar zdravlja Vojislav Šimun je istakao da je Opšta bolnica Bijelo Polje, pozitivan primjer uspješnih menadžerskih sposobnosti, zahvaljujući kojim je, pored već završenih projekata, danas u ovoj sjevernoj opštini, imamo najsavremeniju laboratoriju

Danas je u Opštoj bolnici Bijelo Polje svečano otvorena rekontruisana i savremeno opremljena Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Projekat, vrijedan 700 hiljada eura realizovan je zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, podršci Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje.

- I ovaj projekat je realizovan zahvaljujući odličnoj sinergiji između državnih institucija, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, menadžmenta bolnice, ali i društveno odgovornih kompanija Abott Laboratories, Osmi red, kao i humanista i drugih pojedinaca u saradnji lokalne samouprave - kazao je nakon svečanog otvaranja ministar zdravlja dr Vojislav Šimun.

On je istakao da je Opšta bolnica Bijelo Polje, pozitivan primjer uspješnih menadžerskih sposobnosti, zahvaljujući kojim, pored već završenih projekata, danas u ovoj sjevernoj opštini, imamo najsavremeniju laboratoriju, kakvu po uslovima imamo još u Kliničkom centru Crne Gore.

- Osim ovog projekta, ono što je još jako lijepo za najavu jeste da je u okviru projekta Eutopia East, a u saradnji i partnerstvom sa Institutom za javno zdravlje, obezbijeđen i kolonoskop, u vrijednosti od oko 130 hiljada eura, tako da će građani Bijelog Polja i okolnih opština, ovu vrstu dijagnostike u okviru Opšte bolnice Bijelo Polje, što će dodatno rasteretiti Klinički centar i pružiti novi kvalitet zdravstvene usluge - najavio je ministar Šimun.

Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović kazao je da je današnje otvaranje još jedna potvrda da ova ustanova krupnim korakom ide prema vrhu crnogorskog zdravstvenog sistema.

- Vrijednost građevinskih radova i opreme iznosi oko 700 000 hiljada eura. Radi se o opremi poslednje generacije koju uveliko koristi Klinički centar Crne Gore sa automatoizovanom trakom, a kod nas je instalirana prva integracija za imuno i biohemiju, što će doprinijeti brojnim uštedama i boljem kvalitetu pružanju usluga laboratorijske opreme - naveo je dr Erović.

On se zahvalio donatorima i saradnicima koji su doprinijeli da se i ovaj segment bolnice u potpunosti uredi.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić podsjetio je da su u saradnji sa direktorom Erovićem prethodnih godinu dana uspjeli da realizuju niz kapitalnih investicija, vrijednosti skoro preko pola miliona eura, te da će nastaviti da prate sve ideje sadašnjeg menadžmenta kako bi se unaprijedio zdravstveni sistem Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 05:23