/ Жељка Савковић, фото: Срђа Бољевић
06/06/2021 u 10:31 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворено писмо Жељке Савковић властима: Вратите накнаде мајкама

Само маjке знаjу колико jе требало снаге да се издигну изнад оног што им jе Бог стављао на пут у току њихове борбе за оно што им jе Устав загарантовао, а незасити одузели, казала је Савковић

Члан Координационог тима маjки Црне Горе Жељка Савковић упутила је отворено писмо Влади и владајућој већини у Скупштини Црне Горе у којем је позвала да се изгласају амандмани у овиру државног буџета за ову годину, којим ће раније укинуте накнаде за мајке са троје и више дјеце бити враћене.

– Правда jе спора али достижна. Од момента када jе бивша власт кренула у спровођење свог пакленог плана, да одузимаjући од наjрањивиjе, наjсветиjе популациjе у Црноj Гори, маjки коjе су родиле троjе и више дjеце, спасава опљачкане финансиjе Црне Горе, покренуле су се оне коjе су годинама трпjеле, ћутале, водећи своjе поjединачне животне битке за спасавање живота своjих породица. Покренуле и устале у одбрану Устава Црне Горе, правде, стечене своjине, права на част и достоjанство црногорске маjке, шаљући поруку од 2017. године до данас, да Устав Црне Горе мора бити jеднак за све! Сви Ви коjи сте у скупштинскоj већини, коjи сте потписници инициjативе да ћете маjкама коjе су биле обухваћене законом, у случаjу преузимања власти, вратити стечено право, живи сте свjедоци са наших протеста, говорници са наше бине, да jе наша борба од првог дана била jеднака за све маjке коjе су биле обухваћене законом. За све, без обзира на вjеру, нациjу и партиjу – пише у писму Савковићке. Наводи да је трогодишњу борбу маjки прекинула пандемиjа.

– Неке су заувиjек затвориле очи не дочекавши правду. Неке су изгубиле чланове своjих породица. Неке су се разбољеле. Само маjке знаjу колико jе требало снаге да се издигну изнад оног што им jе Бог стављао на пут у току њихове борбе за оно што им jе Устав загарантовао, а незасити одузели. Само оне и нико више! Поштовани посланици, сви коjи сте гласали за стечено право маjки три плус 2015. године, сви посланици владаjуће већине, позивам Вас jавно да гласате да се у буџет Црне Горе уврсте амандмани коjе су подниjели посланици коалициjе ЗБЦГ (НСД, ДНП, СНП, УЦГ, РП) и амандман посланика ПзП-а Небоjше Медоjевића, и да се у њега уврсте средства за маjке три плус; да се уради закон да све маjке буду обухваћене њим, а да се маjкама коjе су оствариле стечено право по закону из 2015. године коначно врате њихова неуставно одузета стечена права – наводи се у писму. Додаје се да су мајке стрпљиве.

– Ако чекаjу дjеца за дjечjе додатке до 1. октобра, чекаћемо и ми... Ево момента да схватимо да се људи држе за риjеч – закључила је Савковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:19