/ - Фото: Скриншот, РТЦГ
26/11/2021 u 09:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ове године 25 пријетњи и напада на новинаре

На питање шта учинити да се то заустави, она је казала да би сви требало да пријиавимо инцидент или непријатност коју доживимо

Предсједница Синдиката медија Маријана Цамовић-Величковић саопштила је да је у Црној Гори ове године забиљежено 25 напада и пријетњи према новинарима и медијским радницима у нашој земљи, што је, како је рекла, неславни рекорд од 2014. године, јавља Radio Crne Gore, преноси портал RTCG.

Цамовић-Величковић је у емисији Линк на Радију Црне Горе саопштила да је ово уједно и најлошија година кад су у питању напади и пријетње новинарима.

-Примјера ради, прошле године је било 17 тих случајева. Свједоци смо сви великих тензија у друштву, некако као по правилу се то све прелама преко леђа запослених у црногорским медијима-рекла је Цамовић-Величковић.

На питање шта учинити да се то заустави, она је казала да би сви требало да пријиавимо инцидент или непријатност коју доживимо.

-Чули смо од колега претходних дана да се све то дешавало, али да они то нијесу пријављивали. Увијек треба пријавити и пустити да видимо шта држава може да уради- казала је Цамовић-Величковић.

Подсјећа да је било доста физичких напада на новинаре у Црној Гори, али да ниједан од тих случајева није ријешен: "То нијесу нормални услови рада и то не треба да трпимо, и да ћутимо на такве ствари".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:59