Јутрос испред Храма / - Портал Дана
05/09/2021 u 07:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО-ВИДЕО) Патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије кренули на Цетиње

Као што је и најављено они који треба да присуствују устоличењу митрополита Јоаникија кренули су око 6 и 30 испред Храма у Подгорици за Цетиње

Патзријарх Порфирије, митрополит Јоаникије и 49 владика Српске православне цркве кренули су јутрос ка Цдетињу, на устоличење црногорског - приморског митрополита.

Испред Храма Христовог Васкрсења кренуло је неколико аутобуса у којима су гости Митрополије и предсједници црквених општина,

image

Јутрос испред Храма

- Портал Дана

Патријарх српски Порфирије демантовао је синоћ писање појединих медија да сутра неће бити обављено устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу.

- Зачудило ме је што су поједини медији вечерас објавили да сам одустао од устоличења у Цетињском манастиру. Ради се о ноторној неистини и дезинформацији. Са свим архијерејима окупљеним у Подгорици, већ у раним јутарњим часовима крећем за Цетиње, да устоличим Владику Јоаникија у трон митрополита црногорско-приморских, како је и одлучио Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве - написао је патријарх Порфирије на инстаграму.

Ускоро опширније...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:28