Општа болница Никшић / Фото: Дан
25/03/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пацијент у Никшићу грешком добио крв, Боровинићкин ресор наложио контролу

Сестра је суспендована, а директор болнице Марко Митровић јуче није одговарао на позиве из редакције "Дана"

Директорат за контролу квалитета здравствене заштите Министарства здравља Црне Горе предузео је све активности у циљу расвјетљавања случаја у коме је, наводно, пацијент Опште болнице Никшић добио терапију која му није била намијењена.

Пацијент је, како кажу из Министарства здравља, у добром стању. 

- Директорат је наложио ОБ Никшић да тамошња Kомисија за контролу квалитета здравствене заштите, у складу са својим надлежностима, утврди све околности и чињенице и да о томе повратно и без одлагања информише Министарство здравља. Интерна комисија је већ формирана, а о налазу ће детаљно бити информисана и јавност- додају из Министарства, на чијем је челу Јелена Боровинић Бојовић.

Подсјетимо, медији су синоћ објавили да је медицинска сестра са Интерног одjељења Опште болнице (ОБ) у Никшићу, грешком пациjенту коjи jе био смjештен на том одjељењу дала крв намиjењену другом.

Сестра је суспендована, а директор болнице Марко Митровић јуче није одговарао на позиве из редакције "Дана".

Према ријечима запослених, пропуст се дoгодио прије неколико дана, након чега је пaцијент хитно упућен у Клинички центар.

Према наводима из установе, детаљно ће бити утврђено како је дошло до пропуста приликом лијечења обољелог.

– Пациjент, коме крв ниjе ни била потребна, приjе два дана jе добио крв неодговараjуће крвне групе, након чега jе доживио анафилактички шок и хитно пребачен у Клинички центар Црне Горе. Биће формирана комисиjа коjа ће утврдити како jе дошло до грешке. Пациjент коме jе грешком дата крв jе срећом добро, звао jе и молио да медицинска сестра не добиjе отказ, истичући да су му љекари и остало медицинско особље Интерног одjељења до сада више пута спасили живот – казали су из болнице у Никшићу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:03