ПАМ ЦГ / - фото: ПАМ ЦГ
08/06/2021 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПАМ: Олакшице као подршка туристичкоj привреди

Одобрава се попуст од 50 одсто тарифе за све туристичко угоститељске обjекте, са или без смjештаjних капацитета, за фебруар, за дане када су обављали дjелатност

Организациjа за заштиту права аутора музике (ПАМ ЦГ) jе, у циљу пружања подршке туристичкоj привреди, одобрила одређене попусте и олакшице за фебруар, март, април и маj корисницима коjи имаjу закључен уговор о неискључивом коришћењу репертоара.

– Одобрава се попуст од 50 одсто тарифе за све туристичко угоститељске обjекте, са или без смjештаjних капацитета, за фебруар, за дане када су обављали дjелатност – наводи се у саопштењу, пише Мина Бизнис.

ПАМ ЦГ jе кориснике, односно туристичко угоститељске обjекте са или без смjештаjних капацитета, ослободио обавезе плаћања за март.

– Накнада за туристичко угоститељске обjекте без смjештаjних капацитета, за април и маj биће обрачуната у складу са мjерама Владе коjе су важиле за таj период, односно накнада ће бити обрачуната само по основу jавног извођења, док ће туристичко угоститељским обjектима са смjештаjним капацитетима, за исти период, бити одобрен попуст од 50 одсто – обjаснили су из ПАМ ЦГ.

У ПАМ-у су казали да вjеруjу да ће наведене мjере бити од користи туристичкоj привреди, али и учинити да систем заштите интелектуалне своjине, приjе свега ауторских музичких дjела, буде одржив и на закону заснован.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:19