Vakcinacija / - FOTO: SRđA BOLJEVIć
09/08/2023 u 07:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pandemija završena, 25 medicinskih radnika ostalo bez posla u DZ Podgorica

Oni kojima nijesu produženi ugovori, razočarani su, jer su, kažu, bili tu kad je bilo najteže

Pandemija korona virusa je završena, a time i ugovori za 25 medicinskih tehničara i više higijeničarki u Domu zdravlja Podgorica. Oni kojima nijesu produženi ugovori, razočarani su, jer su, kažu, bili tu kad je bilo najteže. Nezadovoljni su i građani. S druge strane, direktor Doma zdravlja Danilo Jokić obećava – uskoro će biti oglašeni konkursi, te poziva one kojima su ugovori istekli, da se prijave, prenosi portal RTCG.

Danas je 25 medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja u Podgorici od te institucije dobilo mahanje – nijesu im produžili ugovore o radu. Dvije medicinske sestre, koje nijesu željele pred kamere, kažu da su svih 25 koleginica i kolega dali nemjerljiv doprinos tokom pandemije, radeći u Covid centru, objavio je TVCG.

Kako navode, isti ti radnici, koji su brinuli o zdravlju građana i po 15 sati dnevno, sada su poslati na godišnji odmor do isteka ugovora.

Ovakve okolnosti potvrdi je i direktor podgoričkog Doma zdravlja, Danilo Jokić.

- Kako je proglašen kraj pandemije, prestala je potreba za produžavanjem ugovora tim ljudima i oni su apsolutno upoznati sa tim, jer i u njihovim rješenjima piše da su primljeni po osnovu Covid-a 19. Po sistematizaciji Doma zdravlja, mi nemamo upražnjen broj mjesta za sve te ljude, koji su većinom dokazani profesionalci, naglašava Jokić.

A odlazak medicinskog kadra uvijek osjete građani. Poručuju da smo, kao društvo, onima koje smo nazivali herojima za vrijeme pandemije, prebrzo skinuli plašt.

Direktor Doma zdravlja, s druge strane, obećava da će dati sve od sebe da nađe rješenje, kako bi se oni kojima nije produžen ugovor, vratili na posao.

- Apelujem na njih još jednom da ne padaju pod uticaj tih plasiranih dezinformacija o dijeljenju otkaza, da prate konkurse, jer sigurno da ćemo veliki dio njih, prema aktu o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji angažovati i da je nama, naravno, na čast, kaže Jokić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:58