Mitar Paunović / - DEMOKRATE
21/05/2024 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Paunović: Direktorica OŠ "Vlado Milić" da promijeni odluku i ne uskraćuje polumatursko veče svim učenicima

Predsjednik Mladih Demokrata, pozvao je direktoricu Osnovne škole "Vlado Milić" da promijeni svoju odluku i da ne uskraćuje polumatursko veče svim učenicima, jer bi time, kako ističe, poslali pogrešnu poruku.

- Prvu - da nevini ispaštaju zbog postupaka odgovornih pojedinaca, a drugu - da odgovorni pojedinci prolaze isključivo kroz kolektivnu kaznu, čime se ne šalje adekvatna poruka svim narednim pojedincima kojima isto ponašanje padne na pamet. Jedino ispravno rješenje je da nadležni organi utvrde pojedinačnu odgovornost, zatim da Ministarstvo prosvjete krene u proceduru naplate štete od strane roditelja djece - vinovnika ovog incidenta. Do tada, ostali mališani zaslužuju da slave noć po kojoj pamte devetogodišnje osnovno obrazovanje. A na svima nama je da sistemski razmislimo o preventivi i uzrocima ovakvih ponašanja, izreći sankciju je najlakše, ali vidimo da nije trajno rješenje, istakao je on.

Ministarstvo sugeriše da se polumatursko veče OŠ "Vlado Milić" održi: Sankcionisati pojedinačnu odgovornost

Pauinović je dodao da je slavljenje završetka jednog životnog poglavlja - osnovnog obrazovanja, uz pirotehnička sredstva, rizikujući uništenje školske imovine, ali i živote sebe i drugih, svakako društveno opasno ponašanje naših najmlađih, koje mora zabrinuti obrazovni sistem, ali i roditelje koji bi trebali biti modeli ponašanja svojoj djeci, kako bi preventivno došli do uzroka ovakvih pojava.

- Odgovornost može biti kolektivna i ona je na svima nama, ali krivica kao i nevinost, moralno i pravno, nije i ne smije biti kolektivna. Ona je strogo pojedinačna i lična, pa stoga i sankcija mora biti primijenjena na one učenike koji su vinovnici ovog incidenta. Tome u prilog ide i javna informacija da su učenici koji su vinovnici ovog incidenta identifikovani od strane Uprave Policije i državnog tužilaštva, naveo je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 06:30