/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
20/06/2023 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perović: Crna Gora radi na jačanju nacionalne i protivvazdušne odbrane

On je dodao da je Crna Gora spremna da aktivno učestvuje u regionalnim i širim evropskim projektima i planovima u toj oblasti

Crna Gora, kao članica NATO-a i zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), radi na jačanju nacionalne i porotivvazdušne odbrane, kazao je državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Perović je učestvovao na ministarskom sastanku u Parizu, koji je održan povodom Evropske konferencije o vazdušnoj i raketnoj odbrani.

Perović je ukazao da se mora učiniti sve kako bi države ojačale vazdušnu i raketnu odbranu, koja predstavlja ključni faktor zaštite vojne i civilne infrastrukture.

On je naglasio komplementarnost napora evropskih zemalja i NATO, imajući u vidu limitirane nacionalne i odbrambene budžete.

- Crna Gora, kao članica NATO-a i zemlja kandidat za članstvo u EU radi na jačanju nacionalne i porotivvazdušne odbrane - rekao je Perović.

On je dodao da je Crna Gora spremna da aktivno učestvuje u regionalnim i širim evropskim projektima i planovima u toj oblasti.

Iz Ministarstva su kazali da se ovogodišnja Evropska konferencija o vazdušnoj i raketnoj odbrani, koju je otvorio predsjednik Francuske Emanuel Makron, održava u Parizu, u okviru Međunarodnog avio sajma, koji je okupio više od 2,5 hiljada izlagača iz preko 50 zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:05