Jelena Perović na konferenciji u Tirani / - ASK
05/03/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perović: Integritet institucija ugaoni kamen u prevenciji korupcije

Praksa naše države je u strateškom planiranju i sistemskom usklađivanju i organizovanju borbe protiv korupcije, kazala je direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović.

Izlažući na panelu „Nacionalne strategije i iskustva u prevenciji korupcije, ona je naglasila da je integritet institucija ugaoni kamen u prevenciji korupcije.

- Agencija za sprečavanje korupcije ima kapacitet, znanje i volju da pomogne crnogorskim institucijama da snaženjem preventivnih mehanizama unapređuju svoj integritet, a time i povjerenje građanja u svoj rad - poručila je Perović.

Ona je učestvovala na međunarodnoj konferenciji „Jačanje odgovornosti: Osnaživanje napora protiv korupcije na Zapadnom Balkanu” koja se održava u Tirani 4. i 5. marta.

- Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije, koja je u pripremi, mora da pruži jasne smjernice u kom pravcu kao zajednica želimo da se krećemo, i konkretna rješenja kako bismo pojačali otpornost na korupciju - kazala je Perović.

Događaj, koji je okupio visoke vladine zvaničnike, predstavnike pravosudnih organa, antikorupcijskih agencija, regionalnih organizacija i civilnog društva sa područja Zapadnog Balkana, organizovali su Ministarstvo pravde Republike Albanije i ministarka javne uprave i borbe protiv korupcije Adea Pirdeni, uz podršku međunarodne nevladine organizacije Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC).

Pored direktorice ASK, na panelu su učestvovali i predstavnici antikorupcijskih tijela iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i sa Kosova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:15