PES Bar / - PES
29/11/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Vrijeme je da vlast u Baru prestane koristiti socijalna pitanja kao jeftinu retoriku

Nakon više od 14 godina, Opština Bar konačno je postavila kamen temeljac za izgradnju Centra za djecu sa smetnjama u razvoju

U okviru naših predizbornih zahtjeva i obećanja, naglasili smo nužnost izgradnje dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, postavljajući to kao prioritet među našim ciljevima. Naša očekivanja su bila jasna: kao odgovorni građani, tražili smo transparentnost u radu vlasti i jednaku participaciju u oblikovanju bolje budućnosti za našu djecu. Sve ovo iz razloga što je ovo gorući problem naših najmlađih sugrađana za koji su već više od deceniju opredijeljena sredstva i na tome je sve stalo i ostalo, saopštili su iz Pokreta Evropa sad u Baru. 

- Kao roditelji, težimo tome da u budućnosti možemo da se osvrnemo iza sebe, znajući da smo preduzeli sve neophodne korake kako bismo osigurali bolje sjutra za djecu kojoj je pomoć prijeko potrebna. Naša želja je bila obezbijediti pristup terapiji i inkluziji u svim aspektima života, sa nadom da budući roditelji, suočeni s istim izazovima, neće biti suočeni s istim nedostatkom podrške. Nakon više od 14 godina, Opština Bar konačno je postavila kamen temeljac za izgradnju centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Dok trenutna vlast danas pokušava da preuzima zasluge za ove korake, ne možemo zanemariti činjenicu da su mnogi od nas ostali zatečeni njihovom pasivnošću tokom dugih godina nečinjenja. Vrijeme je da vlast prestane koristiti socijalna pitanja kao jeftinu retoriku i počne djelovati s ozbiljnošću usmjereni ka ispunjenju stvarnih potreba Baranki i Barana, a ne povlašćenih pojedinaca - ističe se u saopštenju PES-a.

Međutim, pozitivno je to što aktuelna vlast pokazuje spremnost da ispuni predizborne zahtjeve naše koalicije. Želimo da vjerujemo da će se ovakva praksa nastaviti i u budućnosti, kako bi Bar bio istinski grad svih nas, grad jednakosti i prosperiteta za sve njegove građanke i građane.

Nadamo se da će ova inicijativa biti prekretnica ka stvarnoj promjeni, ali ostaje naša skeptičnost zbog njihovog višedecenijskog nečinjenja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 12:56