Ilustracija / - Брашњо
03/12/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пет асистенткиња враћено на посао у никшићком вртићу

- У складу са законом, по правним прописима и због потреба вртића за све нас има мјеста а ми ћемо као и прије прекида наших уговора радити одговорно уз жељу да помогнемо дјеци и будемо њихова безрезервна подршка - тврде оне.

Пет асистенткиња у настави из ЈПУ ,,Драган Ковачевић'' које су првог октобра остале без посла услед одлуке бившег руководства, наставиле су рад у овој установи.

Како су саопштиле, након више разговора, обављених лично и путем и-мејла са кабинетом министарке Весне Братић и државном секретарком Милицом Кадовић, а у сарадњи са новом управом вртића одлучено је да опет заснују радни однос.

 - Имајућу у виду сложеност проблематике и изазове који постоје пред сваком ЈПУ, биле смо и раније спремне за комуникацију и проналажење рјешења али није се ни једним потезом није видјела спремност од стране бивше в.д. директорице да се проблем превазиђе док су, са друге стране, Министарство и нова управа ЈПУ ступили у отворену комуникацију, препознали суштину иницијатива, апела и захтјева које смо упорно упућивали - наглашвају оне.

Захвалиле су се државној секретарки Милици Кадовић, кабинету министарке и новој вд директорице Снежани Зоговић Никчевић која је препознала суштину проблема.

 - Поступале смо све вријеме без жеље и намјере да опструирамо рад ЈПУ или утицемо на ангажман изабраних седам кандидата, осим у мјери која је била неопходна да заштитимо своја легитимна права. У складу са законом, по правним прописима и због потреба вртића за све нас има мјеста а ми ћемо као и прије прекида наших уговора радити одговорно уз жељу да помогнемо дјеци и будемо њихова безрезервна подршка - тврде оне.

Захвалиле су се групи грађана Алтернатива Црна Гора која им је од почетка била велика подршка.

 - Сматрамо да је правда задовољења и да ће већи број ангажованих асистената допринијети још бољем функционисању у раду Установе. Надамо се да ће се ускоро побољшати и статус асистената у настави, иницијативе су већ у прицедури - закључују оне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:24