Експо Дубаи 2020 / - фото: ПКЦГ
07/02/2022 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ: Заjеднички пословни савjет за бољу привредну сарадњу Црне Горе и УАЕ

Увjерена сам да ћемо и потписивањем Меморандума о разумиjевању двиjе коморе створити квалитетну основу за ширење сарадње и директно повезивање наших чланица, казала је Дракић

У оквиру обиљежавања Националног дана Црне Горе на свjетскоj изложби ЕXПО 2020 у Дубаиjу, организован jе форум привредника наше и земље домаћина - Уjедињених Арапских Емирата, саопштено је из Привредне коморе Црне Горе.

Како су казали Привредна комора Црне Горе и Федерациjа привредних комора Уjедињених Арапских Емирата том приликом потписале су Меморандум о разумиjевању, са циљем да се оснивањем Заjедничког пословног савjета промовише и унапређуjе сарадња пословних заjедница дваjу држава. Меморандум су потписали предсjедница Привредне коморе Црне Форе др Нина Дракић и генерални секретар Федерациjе комора УАЕ Хамид Мохаммед бин Салем.

- Увjерена сам да ћемо и потписивањем Меморандума о разумиjевању двиjе коморе створити квалитетну основу за ширење сарадње и директно повезивање наших чланица, пренос знања, као и промоциjу инвестиционих потенциjала, те могућа заjедничка улагања – казала jе предсjедница Дракић.

image

Експо Дубаи 2020

- фото: ПКЦГ

Како је казала поуке пандемиjске кризе и глобална потреба смањења утицаjа на климатске промjене усмjериће црногорску економиjу ка зеленоj енергиjи, даљем развоjу прехрамбене индустриjе са фокусом на органску производњу, као и туристичких капацитета, те дигиталноj трансформациjи и динамичном развоjу ИТ сектора.

- Простора за нове проjекте у свакоj од наведених привредних грана има довољно, постоjе и квалитетни проjекти коjи чекаjу нове инвестициjе и капитал. Вjеруjем да се у томе налази и низ прилика за евентуалне заjедничке инвестициjе успjешних пословних система из наших земаља, баш као и за извоз црногорских квалитетних пољопривредних производа у УАЕ – рекла jе она.

Апострофирала jе значаj размjене добрих пословних пракси у циљу остваривања обостраних бенефита, а нарочито у области управљања отпадом.

image

Експо Дубаи 2020

- фото: ПКЦГ

- Предуслов економске сарадње jе квалитетна саобраћаjна повезаност, па сматрам да успостављање добре и цjелогодишње авио везе треба да буде jедан од конкретних договора са данашњег пословног форума. Уз квалитетну и континуирану авио повезаност акценат треба ставити и на повезивање преко Луке Бар – закључила jе Дракић.

На форуму су представљени инвестициони потенциjали и пословни амбиjент Црне Горе. Након презентациjа услиjедили су Б2Б сусрети црногорских и привредника УАЕ. Догађаj jе завршен концертом црногорског гитаристе Милоша Карадаглића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:41