/ FOTO: SRĐA BOLJEVIĆ
30/03/2023 u 09:24 h
DAN poortalDAN poortal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plakete za pet najboljih studenata

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata UCG, rektor Univerziteta Vladimir Božović dodijeliće dvije nagrade za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) danas je odlučio o dodjeli pet Plaketa najboljim svršenim studentima iz oblasti društvenih, tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka i umjetnosti.

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata UCG, rektor Univerziteta Vladimir Božović dodijeliće dvije nagrade za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka.

To priznanje dobiće studenti Medicinskog fakulteta Vukašin Stojanović (studijski program Medicina) i Prirodno-matematičkog Luka Velašević (Biologija).

Za oblast društvenih nauka Plaketa će biti uručena studentkinjama Filološkog fakulteta, Tijani Drobnjak (Francuski jezik i književnost) i političkih nauka, Mii Kružić (Medijske studije i novinarstvo).

U oblasti umjetnosti, Plaketu će dobiti studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti, Helena Blagojević (Slikarstvo).

Pravilnikom UCG je određeno da se nagrada dodjeljuje studentima koji su u prethodnoj godini završili osnovne studije sa ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 9,50 i pod uslovom da nijesu ponovili ni jednu godinu.

Dodjeljuju se po dvije nagrade za oblast društvenih i tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka, a jedna za umjetnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:06