/ - NVO
17/02/2024 u 19:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevaljski prosvjetari: Poslanici, pokažite svoja svjedočanstva, da vidimo ko nam vodi državu

S obzirom na to da u ovom odboru sjede neke naše koleginice, molimo Vas da ih pod hitno vratite u učionicu pa da nam one pokažu na svom primjeru šta znači biti „dobar“ prosvjetni radnik, kazali su iz Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Pljevlja

Predstavnici Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Pljevlja obratili su se roditeljima učenika ali i poslanicima u Skupštini Crne Gore, s posebnim osvrtom na Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, podsjećajući da su i oni roditelji ali da svoje nezadovoljstvo treba da usmjere prema onima koji su odgovorni za ovakvu situaciju, a ne na njih koji samo traže ono što im po zakonu pripada.

- Neozbiljnost i ćutanje institucija sistema i onih koji treba da vode računa o obrazovnom sistemu i našoj djeci dovela nas je u situaciju kada je štrajk prosvjetnih radnika neminovan i više nego potreban i dokazala, po ko zna koji put, da naš obrazovni sistem treba hitnu reformu - kazali su pljevaljski prosvjetari.

Istakli su da političari koji sjede uodboru ne treba da  ih “nesebično“ savjetuju da odustanu od štrajka i prijete nekakvim komisijama koje će da nas svrstavaju u dobre (poslušnike) i “loše“ (ljude sa stavom i dostojanstvom) nastavnike.

- S obzirom na to da u ovom odboru sjede neke naše koleginice, molimo Vas da ih pod hitno vratite u učionicu pa da nam one pokažu na svom primjeru šta znači biti „dobar“ prosvjetni radnik. Gospodo poslanici i funkcioneri, od vas tražimo i da vi kao donosioci zakona objavite javno svoja svjedočanstva iz srednje škole kao i fakultetske diplome pa da svi vidimo ko nam odlučuje o sudbini ove zemlje jer, znate, profesori pamte svoje genaracije i đake... Takođe,Vi kao patriote treba da nam date primjer i odreknete se 20 odsto svojih zarada, dnevnica, putovanja, službenih automobila i naknada u odborima, jer 20 odsto vaših primanja je pola naše zarade - kazali su pljevaljski prosvjetari.

Podsjećaju Sindikat prosvjete da je za njih prihvatljivo povećanje od 21 odsto na koeficijente, najkasnije do 1.7.2024.

- Ukoliko budemo primorani da uđemo u štrajk glađu, koji smo najavili još u decembru, uslov za prekid će biti 21 odsto od 1.3.2024. godine. Još jednom molimo cjelokupnu javnost Crne Gore da nas ne osuđuje. Zamislite se dobro i sagledajte situaciju tako što ćete se staviti u naš položaj pa recite da li biste vi tako postupili. Mi za budućnost ove države još samo možemo da ponudimo svoje zdravlje i živote... saopštili su iz Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Pljevlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:22