/ - фото: ПР ЦЕНТАР
01/11/2021 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Побољшати квалитет практичне наставе

Скоро 80 одсто испитаника сматра да државни факултети у Црној Гори на вишем нивоу обезбјеђују знање за студенте у односу на приватне

Скоро 80 одсто испитаника сматра да државни факултети у Црној Гори на вишем нивоу обезбјеђују знање за студенте у односу на приватне, а потребно је побољшати квалитет практичне наставе, посебну пажњу посветити развоју комуникацијских и креативних вјештина и креирати образовне курикулуме у сарадњи са послодавцима и потребама тржишта рада.

То је саопштено на завршној конференцији у оквиру пројекта „Практична академија за социјалну интеграцију“, који реализује Центар за демократију и људска права (CEDEM), а који је финансијски подржало Министарство просвјете, науке, културе и спорта.

Пројектни координатор CEDEM-а, Матија Миљанић, рекао је да је пројекат усмјерен на рањиве категорије друштва, односно на младе, незапослене особе, као и лица с инвалидитетом.

- Током пројекта смо се трудили да ова циљна група унаприједи своје капацитете како би били у могућности да се боље социјално интегришу и да се остваре на тржишту рада. Израдили смо курикулум практичне академије, која је имала пет модула, на основу којег смо реализовали петомјесечну практичну академију- казао је Миљанић, преноси ПР Центар.

Он је представио и истраживање које је имало за циљ да утврди које су то компетенције недостатне у погледу потреба квартарног сектора (образовање, наука, култура, информације, здравство, социјална заштита и државна управа), а када је ријеч о свршеним студентима друштвених наука.

Подаци указују да су исходи учења, на основу резултата анкетног истраживања, највиши и прилично уједначени на Факултету политичких наука, Економском факултету, те Правном факултету Универзитета Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:36