Podijeljenje omladinske EYCA kartice / Ministarstvo
27/11/2023 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podijeljene omladinske EYCA kartice

Evropska omladinska kartica je međunarodna kartica koja omogućava svim mladim ljudima u Crnoj Gori, uzrasta od 13 do 29 godina, niz pogodnosti i popusta kod više od 270 partnera u Crnoj Gori ivise od 70.000 širom Evrope i omogućava im jednostavan pristup projektima i programima koji unapređuju njihov položaj u društvu, a samim tim i direktno utiče na podsticanje njihove mobilnosti

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić i direktor NVO Centra za omladinsku karticu Jugoslav Radović podijielili su danas omladinske EYCA kartice prvacima u Gimnaziji "Slobodan Škerović" i u Srednjoj stručnoj školi Mirko Vešović".

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podržalo je i sufinansiralo ovaj projekat, zahvaljujući kojem je Crna Gora jedina zemlja u Evropi koja sistematski i planski osigurava omladinske kartice za sve učenike prvog razreda srednjih škola u Crnoj Gori. Ova inicijativa predstavlja ne samo našu posvećenost mladima, već i jedan od izuzetnih primera uspešnog partnerstva i saradnje na međuinstitucionalnom međuresornom nivou, navodi se u saopštenju.

image

Podijeljenje omladinske EYCA kartice

Ministarstvo

- Evropska omladinska kartica je međunarodna kartica koja omogućava svim mladim ljudima u Crnoj Gori, uzrasta od 13 do 29 godina, niz pogodnosti i popusta kod više od 270 partnera u Crnoj Gori ivise od 70,000 širom Evrope i omogućava im jednostavan pristup projektima i programima koji unapređuju njihov položaj u društvu, a samim tim i direktno utiče na podsticanje njihove mobilnosti - ističe se u saopštenju.

Kako je unapređenje položaja mladih jedan od ključnih prioriteta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, posebno nas raduje činjenica da će poruke koje danas šaljemo obići Evropu, budući da Evropska omladinska kartica deluje u čak 40 zemalja širom kontinenta.

- Takođe, želimo obavijestiti javnost da će distribucija EYCA kartica u ostalim školama biti organizovana u periodu od 4.do 8. decembra ove godine - saopštili su iz ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:54