/ FOTO: KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA
03/08/2022 u 09:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška antikorupcijskim inicijativama

Na sastanku sa predsjednikom Savjeta Draganom Damjanovićem i v.d. direktorom Agencije za zaštitu konkurencije Nebojšom Jovovićem, ministar Zoran Miljanić informisao je sagovornike o antikorupcijskim inicijativama 43. VCG

Na sastanku sa predsjednikom Savjeta Draganom Damjanovićem i v.d. direktorom Agencije za zaštitu konkurencije Nebojšom Jovovićem, ministar Zoran Miljanić informisao je sagovornike o antikorupcijskim inicijativama 43. Vlade Crne Gore.

On je kazao da će suzbijanje korupcije na svim nivoima doprinijeti Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije čije će konstituisanje brzo biti završeno, kao i Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije koja će biti krovni document iz kojeg će proizaći normativne promjene i akcioni planovi.

- Riječ je o prvom dokumentu te vrste u Crnoj Gori, a rješavanja problema korupcije od izuzetnog je značaja za pregovarački proces sa EU, jer je u ranijim izvještajima Evropske unije ta pojava prepoznata kao veliki problem u Crnoj Gori. Naš cilj je da to više ne bude tako, odnosno da sistemski pristupimo suzbijanju korupcije i da sve institucije koje su zadužene za to postignu veću efikasnost- ocijenio je Miljanić.

Predstavnici Agencije podržali su antikorupcijske inicijative 43. Vlade i saopštili da bi ta institucija mogla dati doprinos na tom polju.

Prema njihovim riječima, politika konkurencije jedno od najizazovnijih poglavlja u pregovaračkom procesu, a države koje su u prethodnom talasu pristupile EU imale su velike izazove da riješe taj segment u okviru pregovora.

- Jedan od prioriteta Crne Gore morao bi biti i pojačavanje kapaciteta Agencije za zaštitu konkurencije, kao i izmjena pravne normative po standardima EU- ocijenili su predstavnici te institucije, dodajući da je neophodno I pooštravanje kaznene politike u obastima državne pomoći i zaštite konkurencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:47