Симбу чека неко од афричких прихватилишта
15/02/2022 u 08:19 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција саслушала више лица, од кријумчара младунчета лава ни трага

Службеници Управе полициjе предузимаjу интензивне мjере и радње у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези са предметом за коjи сте се интересовали, одговорили су кратко за „Дан“ из Управе полиције

Више лица дало је изјаве полицији у вези са кријумчарењем младунчета лава, незванично сазнаје "Дан". Како сазнајемо, за сада нема сазнања ко је прокријумчарио младунче лава у Црну Гору. Према нашим информацијама, директор Агенције за заштиту животне средине Милан Газдић поднијеће данас кривичну пријаву против Н.Н. лица збор кријумчарења дивље животиње у нашу земљу.

”Младунче лава, које је названо Симба, недавно је након више дана од када је објављено да се изгубило у околини Будви, пронађено и смјештено привремено у азилу за мачке и псе у Подгорици

Из Управе полиције Црне Горе нијесмо могли добити више детаља у вези са радњама које се предузимају, као ни ко и у ком својству је саслушан.

– Службеници Управе полициjе предузимаjу интензивне мjере и радње у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези са предметом за коjи сте се интересовали. О исходу предузетих радњи бићете благовремено обавиjештени, одговорили су кратко за "Дан" из Управе полиције.

”Младунче лава ће након исцрпних процедура у Црној Гори бити упућено у неко од афричких прихватилишта

Младунче лава, које је названо Симба, недавно је након више дана од када је објављено да се изгубило у околини Будви, пронађено и смјештено привремено у азилу за мачке и псе у Подгорици. Младунче ће након исцрпних процедура бити упућено у неко од афричких прихватилишта.

Младунче лава jе прекјуче примило вакцину против болести дивљих животиња, саопштили су из Агенциjе за заштиту животне средине у Црноj Гори. Лава су прегледали холандски и њемачки ветеринари из организациjе Four Paws, специjалисти за лавове.

Власник пустио лава?

Подсјетимо, потрагу за младунчетом лава у Будви организовала је Агенција за заштиту животне средине, а оно је пронађено у четвртак у староj кући на путу ка селу Крапина у околини Будве. Лава jе лоцирао службеник полициjе, коjи jе позвао представнике Агенциjе за заштиту животне средине коjи су га ухватили. У хватању младунчета учествовали су будвански ватрогасци, ловци и мjештани и Центар за истраживање птица (ЦЗИП), као и Друштво за заштиту из Приштине.

Наводно је младунче лава пустио власник који га је држао у кавезу, након што је Агенција за заштиту животне средине прије више од мјесец поднијела пријаву Управи за инспекцијске послове о сазнањима да у Будви Н.Н. лице као кућног љубимца држи младунче дивље животиње. Недавно је објављено и да се младунче лава изгубило па је неколико дана након тога организована и потрага.

Стручњаци су установили да jе Симба мужјак стар пет мјесеци, има 29 килограма и доброг jе здравственог стања. "Љубимац" jе наводно нестао из дворишта куће у насељу Марковићи, недалеко од Будве, раније је саопштено.

Стручњаци су оцијенили да нема услова да млади лав остане у Црноj Гори.

Из Агенциjе за заштиту животне средине напомињу да за даљи боравак у Црноj Гори, до његове коначне депортациjе, траже решење коjе неће бити на финансиjском терету грађана.

Позвали су све друштвено одговорне компаниjе да помогну при исхрани и смјештаjу лава у виду донациjа у храни, грађевинском материjалу за остваривање адекватног амбиjента, како би се лав у потпуности опоравио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:33