политика продата новостима / - фото: Н1
27/05/2022 u 22:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Политика продата Новостима

Бизнисмен Мирослав Богићевић продао је 50 одсто свог удјела у компанији „Политика новине и магазини“ Бобану Рајићу, власнику компаније Новости

Најстарија балканска дневна новина "Политика" продата је власнику "Новости", јавили су београдски медији.

Како наводе, бизнисмен Мирослав Богићевић продао је 50 одсто свог удјела у компанији „Политика новине и магазини“ Бобану Рајићу, власнику компаније Новости.

Цијена по којој је продата половина акција "Политике" није објављена.

Богићевић је изјавио да браћу Рајић дуго познаје, да су озбиљни пословни људи и да током пословања никада није имао проблема па је то утицало да им прода свој удио у Политици.

Он је казао да му уливају највише повјерења и да му је драго "што су ‘Политику’ купили Срби".

"Нисам тако настројен, али у овом случају ради се о великом бренду и драго ми  је што су ПОлитику купили Срби“, рекао је Богићевић.

Богићевић је казао да уговором нису прецизиране обавезе новог власника да улажу у Политику, али да су га они убиједили да ће улагати и да вјерује да неће бити промјена уређивачке политике.

Београдски бизнисмен Бобан Рајић купио је "Новости" 2019. године.

Богићевић је 50 одсто удјела у компанији „Политика новине и магазини“ купио 2012. године од њемачког издавача ВАЦ. Куповину је обавио преко фирме „Ист медија груп“. Преосталих 50 одсто компаније „Политика новине и магазини“ је у власништву државе, односно компаније „Политика а. д.“, у којој је држава власник 90 одсто акција.

Генерални секретар Удружења новинара Србије(УНС) прокоментарисао је продају "Политике" као лошу вијест и подсјетио да нови власници најстарије балканске новине наслеђујући уговор са Вац-ом, те да Мирослав Богићевић а сада  Бобан Рајић, немају златну акцију над уређивањем листа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:36