др Милена Поповић Самарџић / - Петановић - архива
07/09/2021 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић Самарџић: Влада да поштуjе мjере коjе она доноси

Не знам како да рачунамо на поштовање мjера од грађана, ако имамо немар представника владе према мjерама коjе они доносе, истакла jе Поповић Самарџић

Мjере коjе се доносе у циљу спрjечавања ширења инфекциjе прво би требало да поштуjу они коjи их прописуjу, поручила jе епидемиолошкиња Милена Поповић Самарџић.

Она jе оциjенила да су слике посљедњих друштвено-политилких дешавања у земљи доказ немара свих.

– Да мjере постоjе требало би подсjетити и Владу Црне Горе –казала jе Поповић Самарџић у Jутарњем програму Телевизиjе Црне Горе, јавља агенција Мина. 

Поповић Самадржић jе оциjенила да jе епидемиолошка ситуациjа у Црноj Гори врло забрињаваjућа.

Она jе поjаснила да ситуациjа ниjе забрињаваjућа само због тога што jе Црна Гора седма у свиjету по броjу умрлих од ковида и у самом врху по кад jе риjеч о новоинфицираним случаjевама, "већ зато што такве бруталне чињенице не допиру до нас."

– Зато смо протеклих дана свjедочили онаквим сликама немара. Разумиjем и треба да имамо мишљење о политичким токовима у држави, али ми морамо одговорно да се носимо у овоj ситуациjи, jер у овом моменту скраћуjемо школски час дjеци и утичемо на њихово дjетињство – рекла jе Поповић Самарџић.

Поповић Самарџић jе казала да ће Црна Гора, тек у наредних 15 дана до мjесец видjети стварне ефекте свега што се дешавало посљедњих дана.

– Епидемиолошка ситуациjа ће дати наjбољи одговор на то колилко се мjере поштуjу и да ли постоjе само на папиру – рекла jе Поповић Самарџић.

Како преноси портал РТЦГ, она jе додала да би ако мjере стварно постоjе, требало информисати Владу Црне Горе о њиховом постоjању иако их они прописуjу.

– Не знам како да рачунамо на поштовање мjера од грађана, ако имамо немар представника владе према мjерама коjе они доносе – истакла jе Поповић Самарџић.

Она jе навела да би, да какве год мjере биле, требало досљедно поштовати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:37