Aleksandar Radović i Sava Laketić / - UP/ PU
29/03/2024 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije i Poreska uprava: Zajednička baza podataka doprinijeće uspješnijem sprovođenju aktivnosti

Vršioci dužnosti direktora Poreske uprave i Uprave policije Sava Laketić i Aleksandar Radović, sa saradnicima, održali su sastanak povodom nastavka i produbljivanja međuinstitucionalne saradnje

Unapređenje poslovnih procesa i servisa za automatsku razmjenu informacija iz izvornih registara u nadležnosti dviju Uprava bila je jedna od tema razgovora, kao i vršenje zajedničkih kontrola poreskih inspektora i policijskih službenika.

Iz Poreske uprave su istakli da su u prethodnom periodu intezivirane zajedničke aktivnosti poreskog organa sa svim organizacionim jedinicama Uprave policije, koje su rezultirale podnešenim krivičnim prijavama zbog utaje poreza i doprinosa.

- Rukovodilac Uprave policije kazao je da će korišćenje zajedničkih baza podataka doprinijeti uspiješnijem sprovođenju aktivnosti iz nadležnosti ove dvije institucije - navodi se u saopštenju Uprave policije u Poreske uprave.

image

Sa sastanka čelnika Uprave policije i Poreske uprave

- UP/ PU

Sagovornici su izrazili spremnost i otvorenost za neselektivno djelovanje po pitanju svih bezbjednosnih izazova, koji se odnose na blagovremeno otkrivanje krivičnih dela kao što su pranje novca i borba protiv organizovanog kriminala.

Sastanak je realizovan u profesionalnoj atmosferi i konstruktivnoj komunikaciji, što predstavlja preduslov za efikasnu realizaciju zajedničkih projekata i razmjene iskustava, zaključuje se u saopštenju dvije državne institucije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:11