Потписан уговор о донацији / - SASA MATIC
28/07/2021 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Породица Абазовић донира скенер улцињском Дому здравља

Министарка здравља захвалила на хуманом гесту због чега ће ‘‘од сада , први пут у Црној Гори, на примарном нивоу бити доступна ЦТ дијагностика за грађане, како Улциња тако и комплетне јужне регије‘‘

Министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић, директорица Дома здравља Улцињ, др Садије Холлај и Алмир Абазовић  потписали су уговор о донацији вриједан 246.615,00 еура за куповину ЦТ апарата - скенера за Дом здравља у Улцињу.

Породица Абазовић донирала је средства која су била сакупљена за лијечење њиховог сина, који је нажалост преминуо прије двије године.

Министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић захвалила је породици Абазовић, али и свим грађанима Улциња и дијаспоре на хуманом гесту због чега ће, како је казала ''од сада , први пут у Црној Гори, на примарном нивоу бити доступна ЦТ дијагностика за грађане, како Улциња тако и комплетне јужне регије''.

- Захваљујући овом апарату, многа обољења могу бити благовремено откривена - поручила је министарка.

Алмир Абазовић, отац преминулог младића, казао је да је породица након личне трагедије али и помоћи људи великог срца одлучила да средства која су била намијењена за лијечење њиховог сина усмјери за куповину скенера како би грађани Улциња могли на вријеме да добију адекватну дијагностику.

- Надам се да ће их бог, и њих и њихове породице сигурно заштитити и да не доживе ово што сам ја доживио. Што се тиче апарата ЦТ-а , то нам је била воља- испунила се . Дај  боже да то никоме не треба, али злу не требало, нека буде ту јер знам  колико тај парат значи да се та дијагноза што прије успостави, како би људи имали велику прилику да се боре са свим овим - казао је Абазовић.

Директорица Дома здравља Улцињ, др Садије Холлај у своје, у име особља дома здравља и грађана општине Улцињ захвалила се породици Абазаович на гесту, како је рекла, ''пред којим се данас сви клањамо''.

- Данас сте свима  нама показали да љубазност, великодушност и хуманост увијек проналазе пут до тријумфа. Велику тугу због губитка сина претворили сте у племениту одлуку да помогнете другима донирајући најновију технологију скенера дому здравља Улцињ. Хвала вам на примјеру који сте нам дали данас и поштовање за вашу издржљивост , посвећемост у помагању другима посебно онима којима је неопходна помоћ '' поручија је др Холлај.

Алмир Абазовић и др Холај посебну захвалност исказали су министарки здравља на, како су казали, директној посвећености и ангажману њеног особља на убрзању и ефикасној примјени административних поступака за примање ове донације .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:45