Породица Абазовић донирала ЦТ скенер Дому здравља Улцињ / - фото: Кабинет потпредсједника Владе
14/01/2022 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Породица Абазовић донирала ЦТ скенер Дому здравља Улцињ

Од данас можемо да се похвалимо да грађанке и грађани Улциња имају златни стандард у дијагностици, а то је најсавременији скенер апарат, који се сада налази у Дому здравља Улцињ, казала је Боровинић Бојовић

Дом здравља Улцињ од данас има ЦТ скенер вриједан триста хиљада еура. То је донација породице Абазовић која је Дому здравља поклонила средства која су претходно сакупљена за лијечење њиховог сина, који је, нажалост, преминуо прије двије године, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе.

Дом здравља Улцињ, тим поводом, данас су посјетили потпредсједник Владе, Дритан Абазовић и министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић.

Министарка је оцијенила да је ово велики дан за здравствени систем у Улцињу и за све његове грађанке и грађане.

- Од данас можемо да се похвалимо да грађанке и грађани Улциња имају златни стандард у дијагностици, а то је најсавременији скенер апарат, који се сада налази у Дому здравља Улцињ захваљујући огромној хуманости и великом људском гесту фамилије Абазовић, која је донирала средства за набавку овог скенера - навела је Боровинић Бојовић уз напомену да је ово један од корака у низу пред грађанима Улциња и нашем здравственом систему.

Он је изазиила најискреније саучешће због бола за прерано изгубљеним чланом фамилије Абазовић, али истовремено и да нагласила значај овог скенера у дијагностици и лијечењу свих грађана и грађанки Улциња и шире којима ће медицинска помоћ убудуће бити потребна”, навела је министарка здравља.

Абазовић је оцијенио да је, ово историјски дан за Улцињ.

Породица Абазовић донирала ЦТ скенер Дому здравља УлцињПородица Абазовић донирала ЦТ скенер Дому здравља Улцињ

- Дијелимо и радост и бол данас у Улцињу, уз велику захвалност министарки Боровинић Бојовић и њеном тиму, тиму Дома здравља Улцињ, на челу са директорицом Садије Холај. Успјели смо у намјери породице Абазовић и мога брата Алмира да коначно инсталирамо и успоставимо скенер у Улцињу - рекао је Абазовић.

Како је казао, сигуран је да би Емро данас био врло поносан на све нас, и додао, “вјерујем да је он на једном љепшем мјесту него гдје смо ми”.

На овај начин враћен је и дуг према грађанима, Улциња нарочито, али и Црне Горе и региона и са свих меридијана који су исказали велику солидарност у једном тренутку”, навео је потпредсједник Владе.

Директорица ДЗ Улцињ, др Садије Холај је истакла да је ова донација корак ближе комплетирању најсавременије здравствене услуге.

- Срећни смо што имамо прилику да ове процедуре понудимо и у нашем граду јер ћемо тако свима скинути терет путовања у институцује ван Улциња-   казала је др Холај.

Према њеним ријечима, за сваког од нас благослов је бити окружен људима који су добротворни и великодушни.

- Нека нам чин породице Абазовић буде путоказ у будућност -закључила је директорица улцињског Дома здравља

Ово је први пут да се на нивоу примарне здравствене заштите у Улцињу омогућава снимање на ЦТ скенеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. maj 2022 05:39