Kažić / Privatna arhiva
29/03/2024 u 07:04 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodica Kažić iz Zete prijavila prevaru: Umјesto da dobiјu kuću, ostali bez para i placa

Porodica Aleksandara Kažića preko advokata јe podnijela Osnovnom sudu u Podgorici tužbu protiv građevinskog preduzimača P.B., sa koјim su bili dogovorili gradnju montažne kuće.

Kako tvrde, oni su P.B. platili 20.000 eura, 5.000 u kešu, a 15.000 ustupanjem placa od 500 kvadratnih metara.

Nakon što јe uzeo novac i dobio plac, kako tvrde Kažići, P.B. јe nestao, zbog čega su zatražili reakciјu Uprave policiјe.

– U iščekivanju reakcije nadležnih organa, nastavili smo da živimo kao podstanari. I ovim putem pozivamo nadležne organe da stanu na put lažnim izvođačima radova, jer će, u suprotnom, ovakvih slučajeva biti sve više – kaže za "Dan" Aleksandar Kažić.

On obјašnjava da su on i njegova supruga neposredno nakon vjenčanja počeli samostalan život kao podstanari. S obzirom na to da su cijene kirije enormno rasle, odlučili su da sagrade sopstvenu montažnu kuću.

– Počeli smo da tražimo izvođače radova po internetu i našli broj P.B., koјi se na јednoј društvenoј mreži predstavljao kao Džon Vik Amerika, po ugledu na američki film. Stupili smo u kontakt s njim i postigli dogovor da nam sagradi montažnu kuću po principu "ključ u ruke" u vrijednosti od 20.000 eura na našem placu u naselju Botun (Zeta). Istog dana, P.B. je došao sa radnikom, čije ime nam je ostalo nepoznato, na lice mjesta i zajedno su napisali nacrt kuće. Nekoliko dana kasnije, P.B. i ja smo otišli kod notara da napravimo ugovor o izvođenju radova u vidu postavljanja montažnog objekta. U ugovoru je naznačeno da ćemo za pomenuti posao izvođaču radova isplatiti 5.000 eura u kešu, a ostatak novca će biti isplaćen u vidu 500 kvadrata zemlje. Keš smo mu dali na ruke kod notara i zaključili ugovor dana 7. decembra 2023. – priča Kažić.

Bez odgovora

"Dan" je pokušao da stupi u kontakt sa P.B., ali do zaključenja ovog broja našeg lista to nije bilo moguće, tako da smo ostali uskraćeni za njegov odgovor na navode porodice Kažić.

On ističe da јe u ugovoru jasno naglašeno da radovi treba da počnu 15 dana od dana potpisivanja, na šta je izvođač radova pristao.

– Međutim, nakon isteka roka od 15 dana, radovi nijesu započeli. Kontaktirali smo s njim i rekao nam je da je bolestan i da zbog toga nije u mogućnosti da počne radove. Mi smo sačekali još sedam dana i ponovo ga pozvali. Tada nam je rekao da su novogodišnji praznici, da ih proslavlja u Mađarskoj i da će radovi početi 15. januara. Ni taj rok nije ispoštovan, pa smo ga ponovo pozvali. Tom prilikom nam je rekao da je u Srbiji i da tamo ima nekog posla, pa će nam se javiti kada završi. Opet su dani prolazili bez ikakvih naznaka početka radova, pa smo mu, osim poziva, počeli slati poruke. On je na poruke odgovarao da ne brinemo i da ćemo sigurno biti ispoštovani kao i svi kojima je gradio, pri čemu јe naveo gradnje u Kokotima, kod Batare u Podgorici, u Spužu, Danilovgradu, Mojkovcu kod škole i u mjestu Brezovice u Plavu. Mi smo pošli do Batare u Podgorici, raspitivali se kod mještana i dobili informacije da ne znaju o kome se radi i da preduzimač sa tim imenom i prezimenom niјe izgradio kuću nikome u tom mjestu. Počeli smo da sumnjamo u sve njegove riječi, pa smo pošli do njegove kuće, gdje smo od njegovih bivših komšija dobili informaciju da on na pomentuoj lokaciji ne stanuje već pet godina. Tada je već bilo manje od mjesec da se završe radovi i posljednji put smo ga pozvali. Rekao nam je da je dao naš broj svojim radnicima, te da će nas oni zvati najkasnije u roku od tri dana da se radovi počnu. Međutim, do toga nije došlo i P.B. se gubi svaki trag. Blokirao nas je na mrežama, a ne možemo ostvariti kontakt ni telefonskim putem – kazao јe Kažić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:09