/ - FOTO: DF
07/08/2022 u 11:18 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poslanici DF-a sa provjetarima iz Budve: Ova situacija je kombinacija poslova bivšeg režima

Bojović i Đurović poručili da će kao članovi Odbora za prosvetu učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nadležni hitno reagovali

Poslanici Demokratskog fronta i članovi Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović i Dragan Bojović posjetili su prosvetne radnike koji štrajkuju u Budvi. 

Oni su konstatovali da je trenutna situacija budvanskih prosvetara posledica kombinacija i poslova bivšeg režima koji je sasvim degradirao prosvetnu djelatnost, a prosvetne radnike u Crnoj Gori doveo do prosjačkog štapa.

Poslanici DF-a su naglasili da će kao članovi Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nadležni hitno reagovali.

Prosvetarima su napomenuli da su već zahtijevali održavanje sjednice Odbora na koju bi se pozvali predstavnici Ministarstva prosvete, Sindikata prosvete, kao i predstavnici Organizacionog odbora prosvetnih radnika u štrajku, kako bi se došlo do najefikasnijeg rešenja.

Đurović i Bojović su pozvali inspekciju za privredni kriminal da se što prije uključi i istraži ovaj slučaj u kome, sve su prilike, postoje elementi više krivičnih djela, zbog čega budvanski prosvetari godinama ispaštaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:49