Проклетије: Енергија која станује ту посебна је / - ТО Плав
15/05/2022 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан меморандум о одржавању Проклетије триатлона

Стаза којом ће триатлонци пролазити састоји од 750 метара пливања у Плавском језеру, 20 км бицикла од Плава до Гусиња, те 5 км трчања од центра Гусиња до Алипашиних извора и назад, казао је Кристијан Синдик, предсједник ОО Триатлон клуба Котор

Туристичке организације Плава и Гусиња и Триатлон клуб Котор потписали су Меморандум о сарадњи поводом одржавања првог Проклетије триатлона који је планиран за 26.6.2022. године. Меморандум су потписали директори ТО Плав и ТО Гусиње Самира Цановић и Ирфан Рандончић, као и предсједник ОО Триатлон клуба Котор Кристијан Синдик, саопштили су из Туристичке организације Плав.

Меморандумом су, између осталог, предвиђене обавезе у виду техничко-логистичке, финансијске и промотивне подршке.

"Такмичити се или организовати такмичење на Проклетијама спада у одређену врсту привилегије. Енергија која станује ту - посебна је. Триатлон клуб Котор с великим искуством у организацији оваквих такмичења је са задовољством прихватио позив ТО Гусиње и ТО Плав, да триатлон, као један од најпопуларнијих олимпијских спортова данас у свијету, `доведе` у Плав и Гусиње, изјавио је Кристијан Синдик, предсједник ОО Триатлон клуба Котор.

Синдик је истакао да се стаза којом ће триатлонци пролазити састоји од 750 метара пливања у Плавском језеру, 20 км бицикла од Плава до Гусиња, те 5 км трчања од центра Гусиња до Алипашиних извора и назад.

"На старту, у првом издању, очекујемо око 50-60 триатлонаца из земље и иностранства. Од познатих триатлонских имена и професионалаца до рекреативаца и почетника, те се надамо да ће ова манифестација постати једна лијепа спортска традиција", изјавио је Синдик.

Организација триатлона за ТО Плав представља прилику да испромовишу општину, Плавско језеро и Проклетије као дестинацију на којој се могу организовати разне спортске манифестације и такмичења.

"Да је то реално показује и чињеница да се на језеру одржавало и Европско првенство у флајфишингу, међународна Лимска регата креће са сплавова Плавског језера. Очекујемо да ће такмичари уживати у такмичењу али и у љепотама Плава, Гусиња и Проклетија“, изјавила је директорица ТО Плав Самира Цановић.

Проклетије Триатлон је нова манифестација за коју се очекује да ће ове сезоне засигурно бити једна од најзанимљивијих на овом подручју, саопштио је директор Туристичке организације Гусиње Ирфан Радончић

"Манифестација ће се одвијати кроз четвородневну агенду од 24.6.2022 до 27.6.2022. године, док је главни догађај планиран за 26.6.2022. године у 10 часова, када ће се одвијати појединачно и екипно такмичење. Надамо се да ће, уз Проклетије скајранинг, али и друге напоре које улажемо, Триатлон помоћи промоцији Проклетија као једног од значајнијих центара активног одмора“, казао је Радончић.

Пријаве за Проклетије триатлон биће отворене до 25.6.2022.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:34