/ - фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
24/12/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписани уговори са добитницима средстава из Фонда заштите и спашавања

Вјерујем да ћете својим радом допринијети јачању система заштите и спашавања и бити додатни подстицај другим субјектима, поручио је министар Секуловић

Министарство унутрашњих послова у континуитету, кроз сарадњу са другим субјектима система заштите и спашавања, ради на унапређивању капацитета за превенцију, припремљеност и дјеловање у случају елементарних непогода и других несрећа, поручио је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић поводом данашњег потписивања уговора са добитницима средстава из Фонда заштите и спашавања.

- Средства из овог фонда за 2021. годину у износу од 48.235 еура, на основу јавног конкурса, додијељена су за реализацију 8 пројеката. Пројекти се односе на  набавку опреме и средстава за заштиту и спашавање и за подстицање образовних, истраживачких и развојних студија, програма, пројеката и других активности, које ће се спроводити у 2022.години- наводе у саопштењу.

Министар је овом приликом честитао добитницима средстава и похвалио њихову иницијативност и креативност.”

- Вјерујем да ћете својим радом допринијети јачању система заштите и спашавања и бити додатни подстицај другим субјектима да активно раде на изградњи овог важног и сложеног система- поручио је министар.

Секуловић је подсјетио да су сви корисници фонда за прошлу годину, али и за претходне године, у потпуности реализовали пројектне активности што показује да је ово добар модел за сарадњу  у овој области.

В.д. генералног директора Миодраг Бешовић захвалио је добитницима и исказао увјерење да ће реализација активности предвиђених пројектима бити успјешна.

- Директорат за заштиту и спашавање МУП-а биће и у наредном периоду ваш поуздан партнер, јер имамо исти циљ – стварање ефикасног одговора на све врсте изазова у заштити и спашавању- поручио је Бешовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:34