Bredli Horovic / Mediabiro
18/06/2023 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpredsjednik Gugla Bredli Horovic: Crna Gora idealna za IT investitore

Pokušavate da izgradite eko-sistem koji ne uključuje samo izgradnju velikog talenta i sjajne proizvode, već investitorsku i tržišnu zajednicu, mogućnost da se crnogorska tehnologija proširi na Balkan i šire, te da se globalizuje, kazao je Horovic

Potpredsjednik kompanije Google za proizvode Bredli Horovic (Bradley Horowitz)  nakon godinu dana je ponovo posjetio Crnu Goru. Posjeta je realizovana uz podršku kompanije Henley & Partners, a u okviru nje potpredsjednik Gugla se susreo sa državnim zvaničnicima i predstavnicima ICT zajednice u Crnoj Gori.

Horovic je o svojoj posjeti rekao sljedeće:

“Danas sam se vratio skoro godinu dana nakon moje prve posjete, zaista sam mogao da vidim šta se za tih godinu dana promijenilo u crnogorskoj zajednici, sreo sam se različitim IT liderima, predstavnicima administracije. Stvarno je bilo zadovoljstvo! Dobio sam sjajan osjećaj za potencijal koji Crna Gora ima, čuo neke zaista konkretne ideje o tome šta se može uraditi kratkoročno, ali i dugoročno. Entuzijastičan sam zbog duha koji osjećam u ovom trenutku i mogućnosti koja je pred IT zajednicom i investitorima u Crnoj Gori.

Mislim da postoji napredak, riječ je o zrelosti. Pokušavate da izgradite eko-sistem koji ne uključuje samo izgradnju velikog talenta i sjajne proizvode, već investitorsku i tržišnu zajednicu, mogućnost da se crnogorska tehnologija proširi na Balkan i šire, te da se globalizuje. Za to je potrebno vremena… Ipak, postoji stvaran i konkretan napredak. Na primjer, tu je Program za inovacije finansiran iz vladinih fondova. Dostigli ste nivo zrelosti i sofisticiranosti koji je bio samo san prethodne godine, a sada je program otpočeo sa sjanjim, početnim uspjesima.

Ono što je sjajno u ovom trenutku je što program podsjeća na ono što zovemo “ulaganje u sjeme”, odnosno rana faza ulaganja. Vjerujemo da Crna Gora ima talenat i odlučnost da ovo pretvori u značajno tržište. Možete se uključiti rano i doći da istražite dok je program još u izgradnji i biti dio tog rješenja. Mislim da ovo mjesto koje bi investitori širom svijeta trebali da imaju na radaru, trebali bi da dođu, ispitaju i nauče. Postoje svi pravi preduslovi za izgradnju značajnog tržišta ovdje.

Crna Gora je toliko lijepa zemlja, iznutra i izvana, blagoslovena je nevjerovatnom, razvnovrsnom prirodom, ali ono što me zaista impresionira su toplina i pristupačnost, ali i gostoljubiva priroda ljudi. Sjajno je biti ovdje, jako se prijatno osjećam ovdje. Sjajna poslovna prilika je što nije teško ubijediti ljude da je ovo sjajno mjesto gdje mogu da provode svoje vrijeme. U svijetu gdje je rad na daljinu moguć, zašto ne biste radili upravo iz Crne Gore?”, kazao je Horovic.

(Mediabiro)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:45