Миомир Војиновић / Миомир Војиновић
09/05/2022 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потребно оформити Национални савјет за образовање

Како је саопштено из Министарства просвјете, он је то поручио приликом разговора са амбасадорком Велике Британије у Црној Гори Карен Медокс и директорицом Британског Савјета Вањом Маџгаљ

У Црној Гори потребно је оформити Национални савјет за образовање, због реализације важних пројеката и будућих активности Министарства просвјете, казао је ресорни министар Миомир Војиновић.

Како је саопштено из Министарства просвјете, он је то поручио приликом разговора са амбасадорком Велике Британије у Црној Гори Карен Медокс и директорицом Британског Савјета Вањом Маџгаљ.

Војиновић је истакао да је веома добро упознат са програмом „Школе за 21. вијек”, који спроводи Британски Савјет, а финансира влада Уједињеног Краљевства.

Он је навео и да је веома захвалан на помоћи и подршци коју пружају образовном систему у Црној Гори, а која пружа дјеци прилику да буду дио ученичке заједнице Западног Балкана.

- Посебно смо захвални што овај пројекат омогућава нашем наставном кадру и директорима школа да усавршавају своја знања- истакао је Војиновић.

Медокс је казала да је повод посјете уручивање позивнице за учешће на Свјетском форуму образовања у Лондону, који ће се одржати од 22. до 25. маја, а којем ће присуствовати министри образовања из цијелог света.

- Она је саопштила да је Британски Савјет у фази окончавања пројекта „Школе за 21. вијек”, али да је створен одрживи модел који има основу за даљу надградњу, односно да је пројекат оставио једну врсту легата као што је уџбеник за кодирање- каже се у саопштењу.

Како се наводи, она је упутила молбу да тај уџбеник што прије добије одобрење Националног савјета за образовање, како би се могао користити већ од септембра, односно од почетка наредне школске године.

Маџгаљ је појаснила да тај уџбеник има посебан значај зато што је Британски Савјет у сарадњи са Заводом за школство Црне Горе, током прошле године иновирао курикулум за информатику и увео програмирање и кодирање као обавезан модул курикулума.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:08