/ фото: Управа полиције
24/06/2021 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврђени добри односи полиције и амбасаде Француске

Брђанин је саопштио да се ниједна држава, па ни наша, не може споственим снагама супроставити савременим безбједносним изазовима

Зоран Брђанин в.д. директора Управе полиције састао се данас са Кристијаном Тимонијем француским амбасадором у Црној Гори и Филипом Дансонвилом официром за везу при Амбасади Републике Француске у Београду. 

Брђанин је са Тимонијем разговарао о традиционално добрим односима наше полиције и амбасаде Француске у Црној Гори. 

- Амбасадор Тимоније је у разговору истакао да је црногорска полиција одлично идентификовала проблеме са којим се суочава друштво Црне Горе и истакао да ће амбасада Републике Француске дати пуну подршку да се Црна Гора суочи са препознатим изазовима- саопштено је из Управе полиције.

Брђанин је саопштио да се ниједна држава, па ни наша, не може споственим снагама супроставити савременим безбједносним изазовима и саопштио:  „Радује ме чињеница што имамо подршку међународног партнера као што је Република Француска.“

Истакнуто је обострано задовољство што су током претходних година инструктори елитних специјалних снага француске полиције своје знање и искуство пренијели на припаднике црногорске специјалне полиције, а тактика поступања се успјешно примјењује у јединици за специјалне операције  Управе полиције. 

Као потврда успјешне и добре сарадње у овом сегменту у прилог иде обука која тренутно траје, а коју спроводе инструктори из RAID-a за наше службенике из Противтерористичке јединице из области тактике специјалних дејстава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:02