/ фото: ПР ЦЕНТАР
19/10/2021 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повјерење у јавну управу осигурати професионаланим радом службеника

Посебан фокус је на изградњи капацитета и професионализацији, обезбјеђујући притом да имамо праве људе на правим мјестима, истакла је министарка Срзентић

У формату видео конференције одржан је девети састанак Посебне групе за реформу јавне управе, а отворила га је министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић.

 - У протеклих неколико мјесеци фокус је првенствено био на развоју наше сљедеће Стратегије реформе јавне управе у оквру процеса који би се могао окарактерисати као преседан у смислу инклузивности, учешћа и транспарентности. У у том смислу обезбијеђена је и додатна политичка подршка преко новооснованог Савјета за реформу јавне управе, којим предсједава премијер Здравко Кривокапић- истакла је министарка Тамара Срзентић.

Она је казала да је визија реформе јавне управе отворена, транспарентна, правична, ефикасна јавна управа која испоручује политике, услуге и програме засноване на потребама људи којима служи.

- Посебан фокус је на изградњи капацитета и професионализацији, обезбјеђујући притом да имамо праве људе на правим мјестима и оснажујући, на најефикаснији начин, лидерство у јавној управи засновано на вјештинама, уз привлачење талентованог кадра и обезбјеђивање процеса запошљавања по принципу мериткоратије- истакла је министарка Срзентић.

- Функционална јавна управа је од суштинског значаја за надградњу резултата постигнутих у протеклим годинама. Нови стратешки оквир који сте планирате да усвојите биц́е од великог значаја за нашу континуирану сарадњу у наредним годинама- рекла је Кетрин Вент, шефица Јединице за Црну Гору у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:05