/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
22/09/2022 u 15:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CRNOGORSKO TRŽIŠTE: Povlače se proizvodi barene kobasice brenda "Wudy"

Petpostavlja da ih na tržištu više nema, i ako ih ima to je u vrlo malim količinama.

Inspektori povlače sa crnogorskog tržišta  proizvode sporne grupe barene kobasice  "Wudy", kazao je za Portal RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Nakon što je Sistem za brzo obavještavanje Evropske unije - RASFF poslao hitno obavještenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove reagovali su odmah i počeli sa povlačenjem ovih proizvoda sa crnogorskog tržišta.

-Ove nedjelje i naredne biće pojačana inspekcijska kontrola u maloprodajnim objektima da se utvrdi da ima još uvijek negdje tih proizvoda i kroz monitoring za bezbjednost hrane uradićemo po potrebi i druge Vudi proizvode, da vidimo ima li nešto sporno, nešto što ugrožava kriterijume bezbjednosti hrane- istakao je Đaković.

Petpostavlja da ih na tržištu više nema, i ako ih ima to je u vrlo malim količinama.

-Reagovali smo po samom dobijanju informacije i povukli iz svih onih svotova koji su navedeni u dopisu koji smo dobili-kazao je on.

Ukoliko se, dodaje, još negdje bude našlo oni će odmah reagovati.

-Sreća je što je samo jedan proizvođač ovih proizvoda u Crnoj Gori. Na vrijeme se reagovalo.Proces povlačenja je u toku od ponedjeljka, ispektori su na terenu, panici nema mjesta, mislim da je do sada sve uskladišteno-zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:44