Boris Bogdanović / - FOTO: DEMOKRATE FEJSBUK
22/01/2024 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povodom Dana novinara-Bogdanović: Bili ste i ostali svetionik građanske, evropske i slobodarske misli

Svjesni svih problema i poteškoća sa kojima se svakodnevno suočavate, možemo da vam obećavamo samo jedno - predan rad na poboljšavanju vaših uslova rada

Tokom decenija ugnjetavanja, maltretiranja, prebijanja i čak ubistava, zajedničkim snagama oslobodili smo Crnu Goru okova. Vaše stradanje simbol je jedne ružne prošlosti, dostojanstvene sadašnjosti i nauk za časnu budućnos, poručio je Boris Bogdanović u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim novinarima u Crnoj Gori povodom 23. januara, Dana novinara.

- Bili ste i ostali svetionik građanske, evropske i slobodarske misli, a samo jasna i glasna kritička riječ nudi našoj državi perspektivu. Ne dozvolite da ona utihne - poručio je novinarima Bogdanović. 

- Svjesni svih problema i poteškoća sa kojima se svakodnevno suočavate, možemo da vam obećavamo samo jedno – predan rad na poboljšavanju vaših uslova rada, jer štiteći vaša prava, štitimo građansku i slobodnu Crnu Goru. Fond za medijski pluralizam bio samo jedan od koraka ka jačanju finansijske sigurnosti svih novinara, a njegov iznos će u 2024. biti uvećan dvostruko i iznositi dva miliona eura - naveo je on.

U nadi da će izazovi svakog čovjeka koji izabrao ovaj častan poziv biti samo prošlost, još jednom vam čestitam vaš dan, Dan novinara, poručio je Bogdanović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:25