/ - фото: Портал Дан
30/04/2022 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Повољни услови за вожњу

Свако прекорачење брзине ће се евидентирати и адекватно санкционисати од полиције

У Црној Гори јутрос се саобраћа по сувим путевима, саопштили су из Ауто мото савеза и упозорили на ситније одроне дуж клисура и усјека.

Због постављања жичаног плетива на магистралном путу М-2 Подгорица – Колашин, локалитет Субадањ, саобраћај ће бити обустављен за све врсте возила од десет до 12 сати. Због реконструкције магистралног пута М-6, на дионици Михајловица-(Ранче) Пљевља саобраћај ће бити обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати.

На магистралном путу М-5 Рожаје - Шпиљани због радова саобраћај ће бити обустављен од осам до 11 и од 13 сати и 30 минута до 16 сати и 30 минута. Због санације клизишта на магистралном путу м-3 дионица Шћепан Поље-Никшић промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова.

Како је саопштено, саобраћај ће бити обустављен прије Плужина у два термина, од девет до 11 и од 13 до 15 сати. На регионалном путу Р-13 од петље Матешево до истоименог насеља, саобраћај ће због реконструкције за све врсте возила бити обустављен од девет до 13 и од 15 до 18 сати.

На магистралном путу М-3, дионица Дебели Бријег-Мељине, у мјесту Топла, због санације клизишта саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни. Због изградње булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста, саобраћаја је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-3, дионица Даниловград-Подгорица, у току је реконструкција пута, због чега се саобраћа наизмјенично једном траком на мјестима радова, а могући су повремени прекиди саобраћаја не дужи од 15 минута. Због реконструкције регионалног пута Р-1, дионица Мојковачка улица, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Због санације регионалног пута Р-13, дионица Матешево-Колашин, у зони Матешева саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни, са повременим прекидима не дужим од 15 минута. Из компаније ЦРБЦ, која изводи прави ауто-пут, обавијестили су да је приступ градилишту дозвољен само запосленима уз посједовање нове пропуснице.

“Упозоравају се сви присутни на градилишту ауто-пута да тунели нијесу освјетљени и да се у њима врше грађевински радови и испитивања за потребе техничког пријема”, каже се у саопштењу.

Наводи се да је до техничког пријема ауто-пута, ограничење брзине у тунелима 20 километара на сат, док је ограничење брзине кретања на мјестима гдје су радови завршени 40 км/х.

“Свако прекорачење брзине ће се евидентирати и адекватно санкционисати од полиције”, каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
27. jun 2022 02:20