Mentorski program za smanjenje plastike i reciklažu / - GIZ
03/06/2023 u 11:00 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poziv za prijave

Pridružite se našem mentorskom programu za smanjenje plastike i reciklažu

✅ Da li ste malo ili srednje preduzeće sa sjedištem u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu ili Crnoj Gori?

✅Koristite značajne količine plastike u svom biznisu ili ste uključeni u reciklažu?

✅ Razmišljali ste o smanjenju ili reciklaži plastike ali ne znate gdje da počnete?

Ukoliko je tako, onda je ovaj poziv za vas.

Prijavite se za naš mentorski program koji je posebno dizajniran za preduzeća registrovana u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, i Crnoj Gori. 

Kao dio programa, imaćete priliku da demonstrirate konkretne projektne ideje, ambicije, inovacije, da razvijete ili poboljšate proces reciklaže/smanjenja plastike i prilagodite vaše proizvode i usluge.

Naš tim sastavljen od međunarodnih stručnjaka će procijeniti prijave i izabrati najpogodnije učesnike. Ukoliko vaša kompanija bude izabrana, naši međunarodni stručnjaci će vam pružiti tehničke savjete i mentorstvo, posjećujući vašu kompaniju do tri puta kako bi vas vodili kroz vašu tranziciju i strateške korake.

Ovaj program predstavlja jedinstvenu priliku za mala i srednja preduzeća i startupove da nauče kako da razviju ili unaprijede proces reciklaže/smanjenje plastike i prilagode svoje proizvode i usluge.

Po završetku programa i uspješnoj realizaciji aktivnosti, učesnicima će biti uručen sertifikat o postignutom uspjehu i priznanje GIZ tima i međunarodnih stručnjaka.

BENEFITI PROGRAMA:

✅ Najviše tri tehničke posjete međunarodnih stručnjaka vezano za pitanja kao što su smanjenje plastične ambalaže, poboljšanje procesa reciklaže, razvoj biznisa, marketing, prodaja.

✅ Mogućnost B2B razmijene u martu 2024 u Albaniji za kvalifikovane aplikante iz Albanije, Bosne i Hercegovinu, Kosova, i Crne Gore.

✅ Potpuno pokriveno studijsko putovanje u Beč, Austriju, na proljeće 2024 za tri kompanije sa najboljim rezultatima po zemlji.

Na kraju programa biće dodijeljeni sertifikati učesnicima. Svi troškovi za gore-navedene benefite biće pokriveni od strane GIZ.

KRITERIJUMI:

  • Vi ste malo ili srednje preduzeće/kompanija sa konkretnim projektom ili idejom vezano za smanjenje plastike ili reciklažu.
  • Vaš biznis je registrovan najmanje 2 godine u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu ili Crnoj Gori.
  • Identifikovali ste proizvod, uslugu ili projekat koji se odnosi na smanjenje plastike ili reciklažu a koji bi mogao da se razvije ili proširi.
  • Vaš biznis ima najmanje 2 zaposlena u jednoj od gore navedenih zemalja.
  • Vaš biznis je sa sjedištem i aktivnostima (npr. prodaja, marketing, istraživanje i razvoj, proizvodnja ili administracija) u nekoj od gore navednih zemalja.
  • Vaš biznis je usklađen sa nacionalnim zakonima o radu i nema uticaja na ljudsko zdravlje, zdravlje životinja i životnu sredinu.
  • Mala i srednja preduzeća u vlasništvu ili suvlasništvu žena se veoma ohrabruju da se prijave.
image

Vremenski okvir

- GIZ

Prijavite se danas i učinite pozitivan uticaj na smanjenje i reciklažu plastike u svom biznisu!

Imajte na umu da ovaj program ne obezbjeđuje finansiranje niti pokriva troškove poslovanja koji mogu proizaći iz tehničkog savjetovanja ili razvoja proizvoda.

Ukoliko imate pitanja, ili želite da dobijete linkove za online sesije i aplikacionu formu, molim vas pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i mi ćemo odgovoriti, ili se prijavite direktno na https://rb.gy/2f2z3.

Ovaj poziv za prijave je podržan od strane GIZ u ime Njemačke Vlade kroz program Integralno upravljanje otpadom i prevencija zagađenja mora na zapadnom Balkanu. Program ima četiri partnerske zemlje, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Crnu Goru.

Više informacija o programu može se pronaći na stranici: Preventing marine litter in the Western Balkans (giz.de).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:37