/ - Клинички центар
27/09/2023 u 07:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predmet protiv doktora Fatića: Završen obdukcioni nalaz

ODT u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Nikola Fatić na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa

Iz Kliničko bolničkog centra kazali su da je danas, a u skladu sa zakonom predviđenim rokom, zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta MP.

- Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. 09. 2023. godine. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili - navode iz Kliničkog.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nikola Fatić na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Nakon utvrđivanja rezultata obdukcije tijela pacijenta koji je preminuo nakon operacije u KCCG u Podgorici, a kojeg je operisao doktor Fatić biće utvrđen dalji tok istrage.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:22