Admiral Bauer / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
22/01/2024 u 08:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjedavajući NATO Vojnog komiteta dolazi u Podgoricu

Admiral Bauer boravio je u Crnoj Gori u septembru 2022. godine tokom Konferencije načelnika generalštabova zemalja članica Američko-jadranske povelje

Admiral Rob Bauer, predsjedavajući Vojnog komiteta NATO i savjetnik za vojna pitanja generalnog sekretara Alijanse, Jensa Stoltenberga, boraviće sjutra i prekosjutra u posjeti Crnoj Gori.

Iz Ministarstva odbrane je najavljeno da će Bauer sjutra razgovarati sa resornim ministrom Draganom Krapovićem, kao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

- Cilj posjete admirala Bauera Crnoj Gori je dodatno jačanje odnosa među saveznicama u Alijansi u svjetlu aktuelne globalne bezbjednosne situacije. Gost iz NATO održaće i predavanje za studente humanističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica na temu "Procesi donošenja odluka Vojnog komiteta u trenutnim bezbjednosnim izazovima" - piše u saopštenju.

Admiral Bauer boravio je u Crnoj Gori u septembru 2022. godine tokom Konferencije načelnika generalštabova zemalja članica Američko-jadranske povelje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:43