/ фото: ПР ЦЕНТАР
12/10/2021 u 14:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Владе неће учествовати на Монтенегро прајду

Како наводе из Квир Монтенегра, иако захвални на позиву, из Кабинета предсједника Владе су саопштили како он због раније преузетих обавеза неће моћи присуствовати

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић неће присуствовати овогодишњој Поворци Поноса која је планирана за суботу, саопштили су из LGBTIQ Асоцијације Квир Монтенегро, пише ПР центар.

Позив за учешће на Монтенегро Прајду ове године је на одлуку Организационог одбора Монтенегро Прајда послат свим доносиоцима одлука у Влади Црне Горе, предсједнику, премијеру, вице премијеру, предсједнику парламента као и осталим посланицима и посланицама у скупштини.

Како наводе из Квир Монтенегра, иако захвални на позиву, из Кабинета предсједника Владе су саопштили како он због раније преузетих обавеза неће моћи присуствовати поворци поноса.

- У име Кабинета предсједника Владе поворци ће присуствовати савјетница премијера за мањине Маида Горчевић. Позив је прослијеђен кабинетима министара и министарки, али се на њихов одговор још увијек чека“, казали су из Квир Монтенегра.

Своје присуство су, како су казали, за сада потврдили само посланица Божена Јелушић и градоначелник Подгорице Иван Вуковић. Из Организационог одбора су навели да се надају да ће одазив бити у што већем броју јер желе да Прајд доживе СВИ, а не само квир заједница, те да поруке подршке не буду декларативне.

Не желе, како су казали, аплаузе пуким позивима на толеранцију и поштовање људских права, на тврдње да је различитост ОК.

- Организациони одбор Прајда сматра да је подршка и присуство доносилаца одлука на Поворци од велике важности с обзиром на значај овог догађаја за LGBTIQ заједницу у Црној Гори, те укупна људска права у нашој земљи. Присуство ће, такође, показати да држава Црна Гора овим доказује да је спремна и вољна да ради на афирмацији LGBTIQ особа у друштву, али и да жели да настави и унаприједи досадашњу сарадњу са организацијима цивилног друштва- наводи се у саопштењу.

Упсјешно одржавање девете Поворке поноса, уз бројно учешће доносиоца одлука, послаће, како смарају, снажну  поруку пуне опредијељености и посвећености ка додатној афирмацији основних људских, али и европских и напредних цивилизацијских вриједности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 15:31