Општина Мојковац / - фото: Општина Мојковац
05/04/2022 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представљен проjекат за повећање запослености у Колашину и Моjковцу

Оваj проjекат има за циљ да обезбиjеди подршку послодавцима у двиjе партнерске општине за обуку на радном мjесту и креирање нових радних мjеста кроз грант шеме, саопштено је из Општине Мојковац

Конференциjа поводом представљања проjекта “Повећање запослености у Колашину и Моjковцу кроз обуку на радном мjесту и отварање радних мjеста” одржана jе данас у Моjковцу, саопштено је из Општине Мојковац.

- Оваj проjекат има за циљ да обезбиjеди подршку послодавцима у двиjе партнерске општине за обуку на радном мjесту и креирање нових радних мjеста кроз грант шеме, подстакне унапређење знања, вjештина и компетенциjа незапослених одраслих лица за запошљивост, мобилност на тржишту рада и конкурентност у Колашину и Моjковцу, као и да промовише активне мjере тржишта рада и подстакне бољу сарадњу са приватним привредним субjектима кроз пренос научених лекциjа и даљи развоj политике запошљавања - казали су из Општине Мојковац.

Говорећи о важности проjекта, предсjедник Општине Веско Делић нагласио jе да jе проjекат изузетно значаjан за Општину Моjковац jер представља jедан дио одговора на можда и наjвећи изазов, са коjим се као локална управа сусрећу, а то jе како подстаћи отварање одрживих радних мjеста .

- Ваш труд да одржите своjе бизнисе у времену у ком jе ваше пословање додатно отежано и пандемиjом и глобалним токовима коjи утичу на нашу економиjу , jако нам jе значаjан а интересовање коjе сте исказали данашњим присуством указуjе да ћемо, вjеруjући у партнерски однос, заjеднички наставити да унапређуjемо нашу локалну заjедницу у цjелини“, рекао jе Делић окупљенима - казао је Делић.

Как онаводи, оваj догађаj био jе и прилика да се поред Проjекта, представи и Jавни позив за додjелу бесповратних средстава за повећање запослености у Колашину и Моjковцу коjи jе обjављен 01. априла 2022. године и траjаће до 15. априла (до 14х).

Савjетница за развоj, имплементациjу, и извjештавање проjеката Милица Ристић навела jе да jе имплементациjа проjекта започела у новембру мjесецу 2021. године и да се сада улази у реализациjу главних активности.

- За послодавце са териториjе општине Моjковац кроз проjекат jе обезбиjеђено 100.000,00 еура. Након овог позива биће расписан и jавни позив за незапослена лица са евиденциjе ЗЗЗЦГ (филиjала Моjковац) са коjма ће послодавци коjи добиjу бесповратна средства склопити уговоре - казала је Ристић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:01