Министарка одбране Оливера Ињац / фото: Министарство одбране
22/06/2021 u 17:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници америчког Института у посjети Министарству одбране

Из Министарства одбране саопштили су да ће се представници Института за управљање безбjедношћу састати са ресорном министарком Оливером Ињац и начелником Генералштаба Воjске Црне Горе Милутином Ђуровићем

Представници америчког Института за управљање безбjедношћу Том Jанг и Ерик Лаjди бораве ове седмице у посjети Министарству одбране у циљу пружања свеобухватне подршке даљим реформским процесима црногорском одбрамбеном систему.

Из Министарства одбране саопштили су да ће се представници Института за управљање безбjедношћу састати са ресорном министарком Оливером Ињац и начелником Генералштаба Воjске Црне Горе Милутином Ђуровићем.

Како су навели, предстваници Института састаће се и са генералним директором Директората за одбрамбену политику и планирање, Раjком Пешићем, вршиоцем дужности генералног директора Директората за логистику, Вељком Малишићем, као и другим руководним кадром Министарства.

Институт за управљање безбjедношћу представља центар изврсности америчког Секретариjата за одбрану у домену изградње институционалних капацитета.

- Као саставни дио Агенциjе за безбjедносну сарадњу, Институт jе задужен за jачање капацитета и способности партнера кроз прилагођене програме савjетовања, образовања и професионалног развоjа, коjи су утемељени на демократским приступима и вриjедностима - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:46